تعمیرگاه ستفیکس
برای تشخیص بیماری؛

سنسوری كه سرتونین را در مقادیر خیلی كم خون شناسایی می كند

سنسوری كه سرتونین را در مقادیر خیلی كم خون شناسایی می كند

به گزارش تعمیركار نانوزیست سنسوری ساخته شده كه می تواند میزان سرتونین را در بدن شناسایی كند. این ماده برای تشخیص برخی بیماری ها نظیر سرطان قابل استفاده می باشد.



به گزارش تعمیركار به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، سرتونین یك ماده شیمیایی در مغز است كه نقش مهمی در فرآیندهای رفتاری و شناختی انسان ایفا می كند. هر تغییری در سطح سرتونین مغز می تواند نتایج بالینی و روانی روی فرد داشته باشد. این ماده توسط سیستم گوارش تولید شده و مقادیر غیرطبیعی آن می تواند نشان از وجود تومور در روده باشد.
پژوهشگران هندی موفق به ساخت نانوزیست سنسوری شدند كه قادر به تشخیص سرتونین در خون یا ادرار است. آنها مواد نانوكامپوزیتی از جنس طلا ساختند كه آنرا روی الكترودهای كربنی قرار داده و برای تشخیص سرتونین از آن استفاده می شود.
این گروه نانوساختاری شبیه به جغجغه از جنس طلا ساختند كه دارای یك ساختار هسته ای و پوسته ای است. این ساختار منحصر به فرد باعث افزایش مساحت سطحی شده و همینطور سبب انتقال الكترون از مولكول های كوچك به بلوك های بزرگ نظیر پروتئین یا لیپید موجود در نمونه های زیستی می شود.
در این نانوزیست سنسور، سرتونین بسته به انتقال مستقیم الكترون انجام می شود فرآیندی كه بی نیاز از برچسب زنی یا دیگر روش های سیگنال دهی است. این سیگنال ها با استفاده از نانوكامپوزیت موجود روی سطح الكترود تقویت شده و با این كار حساسیت فرایند بهبود می یابد.
در روش های رایج احتیاج به تجهیزات گرانقیمت و فرآیندهایی نظیر كروماتوگرافی مایع با عملكرد بالا، آرایه ایمنی مبتنی بر آنزیم و طیف سنجی جرمی است. نمونه ها باید برای انجام تست آماده شوند كه این كار فرایند زمان بری است.
این سنسور می تواند میزان سرتونین را در بدن انسان شناسایی كند و محدوده شناسایی آن بین ۰٫۳ تا ۱ میكرومول در نمونه های مختلف خون و ادرار است. این فرایند در مدت چند دقیقه انجام می شود. به اعتقاد محققان، این فناوری ارزان تر از روش های رایج زیست شیمیایی است.
این گروه به دنبال كوچك تر كردن این فناوری و سامانه سنسوری هستند به صورتی كه بتوان آنرا روی میكروالكترودها در ادوات پوشیدنی قرار داد. این سنسور به كاربر اجازه می دهد تا غلظت سرتونین را در افراد تحت درمان شناسایی كند.
نتایج این پروژه در نشریه Biosensors and Bioelectronics به چاپ رسیده است.

1398/05/30
22:02:58
5.0 / 5
4719
تگهای خبر: تشخیص , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار