ساخت كامپیوتری كه لبخند تصنعی را تشخیص می دهد
تعمیركار: در آینده ای نزدیك امكان دارد سخت بتوان كامپیوتر ها را متقاعد كرد كه چه زمانی می خندید و چه زمانی لبخند تصنعی دارید.
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان انگلیسی دانشگاه "برادفورد"(Bradford) موفق به تولید یك نرم افزار هوش مصنوعی شدند كه می تواند لبخندهای مصنوعی را تشخیص دهد.
در این پروژه كه به رهبری "حسن اوگیل"(Hassan Ugail) انجام شده است، پژوهشگران مطالعات خودرا با بررسی پایگاه اطلاعاتی قدیمی آغاز كردند.
یكی از این پایگاه ها كه " MUG" نام داشت، شامل ویدئوهایی از افرادی بود كه خودجوش و واقعی لبخند زده بودند.
پایگاه اطلاعاتی دیگر هم "CK+" نام داشت، شامل كلیپ افرادی بود كه لبخندهای تصنعی زده بودند.
در این نرم افزار، الگوریتم های هوش مصنوعی برای ترسیم چهره افراد در این فیلم ها استفاده شدند و میزان حركات دهان، گونه ها و چشم ها در هنگام لبخند زدن افراد اندازه گیری شدند.
این در حالی بود كه میان این دو گروه در انجام حركات در این سه بخش از صورت، تفاوت وجود داشت.
افرادی كه واقعا لبخند می زدند، عضلات اطراف چشم خودرا تا ۱۰ درصد بیش تر از افرادی كه لبخند مصنوعی می زدند، حركت می دادند.
سیستم ساخته شده توسط پژوهشگران دانشگاه "برادفورد" هم این اطلاعات را آموخت و الان قادر می باشد ویدئوی افرادی كه لبخند واقعی و یا تصنعی می زنند را از هم تشخیص دهد.
امید است كه در نهایت، این فناوری در سیستم های امنیتی "بیومتریك"(biometric) و مطالعات روانشناختی به كار برده شود.
"حسن اوگیل" اظهار كرد، زمانی كه لبخند می زنیم، از دو دسته ماهیچه استفاده می نماییم یكی "ماهیچه گونه ای بزرگ" كه كار كشیدن گوشه دهان به طرف بالا و عقب را بر عهده دارد و دیگری "عضله حلقوی چشم" كه موجب ایجاد چین و چروك در اطراف چشم می شود.
وی افزود، در لبخندهای مصنوعی، معمولا تنها ماهیچه های دهانی تكان می خورند. ولی ما انسان ها نمی توانیم كمبود حركت در اطراف ماهیچه های چشم را تشخیص دهیم. بنا بر این این نرم افزار كامپیوتری توانایی بهتری در این تشخیص دارد.
نتایج این پژوهش در مجله "Advanced Engineering Informatics" منتشر شد.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب