تعمیرگاه ستفیکس
حذف چارت های كشورهای بیگانه؛

تولید و انتشار ۱۰ چارت جدید از آب های خلیج فارس توسط ایران

تولید و انتشار ۱۰ چارت جدید از آب های خلیج فارس توسط ایران

به گزارش تعمیرکار، مدیر آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور از انتشار 10 چارت جدید از آب های خلیج فارس اطلاع داد و اظهار داشت: چارت های قدیمی کشورهای بیگانه حذف و چارت های جدید جمهوری اسلامی جایگزین می گردد.



به گزارش تعمیرکار به نقل از سازمان نقشه برداری کشور، با تولید و انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید شامل پنج چارت فراساحلی خلیج فارس از منطقه مطاف تا سیری، چهار چارت دسترسی از مناطق جزیره خارک، بندر معلم، پل و کشتی سازی و یک چارت بندرگاهی از بندر دیر، امکان استفاده دریانوردان از این چارت ها بمنظور تامین ایمنی دریانوردی در آب های کشور برقرار شد.
با انتشار چارت های فراساحلی، چارت های آدمیرالیتی انگلیس از آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی حذف می شود. با انتشار چارت های جدید، تعداد چارت های انتشار یافته این سازمان در سطح بین الملل به ۷۶ چارت ناوبری افزایش پیدا کرد.
علی سلطانپور با بیان انتشار بین المللی چارت های جدید اعلام نمود: تولید این چارت های دریایی حاصل تلاش متخصصان هیدروگرافی و پردازش (کارتوگرافی) دریایی این سازمان بوده و در باندهای مختلف کاربری تولید شده اند که هم اینک بعد از طی کنترل های نهایی برمبنای استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی مورد تایید قرار گرفته و به طور بین المللی انتشار یافته و در اختیار دریانوردان قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: عملیات هیدروگرافی و تولید چارت های دریایی از چهار دهه پیش در سازمان نقشه برداری کشور شروع شده و از سال ۱۳۹۴ چارت های دریایی بمنظور تامین ایمنی تجارت دریایی برمبنای الزامات دریانوردی شروع شد، بطوریکه تا حالا ۶۶ چارت از تولیدات این سازمان انتشار یافته بود که با انتشار چارت های جدید این عدد به ۷۶ چارت افزایش پیدا کرد.
سلطانپور اشاره کرد: انتشار چارت های دریایی از آب های حاکمیت کشور برمبنای الزامات بین المللی انجام شده و با انتشار چارت های تولید داخل، ضمن تامین ایمنی دریانوردی در آب های داخلی و تحت حاکمیت کشور، چارت های قدیمی تهیه شده توسط کشورهای بیگانه (انگلیس و روسیه) حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می گردد.
مدیریت آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور با چهار دهه تجربه در حوزه هیدروگرافی و تهیه چارت های دریایی از آب های جنوب و شمال کشور تا حالا صدها چارت دریایی در مقیاس ها و باندهای کاربری مختلف ساخته است که شناورها بمنظور حفظ ایمنی دریانوردی و برمبنای مقررات بین المللی ملزم به استفاده از آن هستند. چارت های دریایی امروزه برمبنای الزامات بین المللی در فرمت الکترونیک (ENC) تهیه و انتشار یافته و استفاده از آن بر روی شناورها الزامی است.
هماهنگی های لازم بمنظور اولویت بندی و انتشار چارت های دریایی توسط کمیته ملی هیدروگرافی انجام شده و چارت های ناوبری دریایی بعد از قرار گرفتن در اولویت های این کمیته و بوسیله آن منتشر می شوند. چارت های ناوبری دریایی بمنظور امکان انتشار در سطح بین الملل باید باتوجه به آخرین استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی تهیه شده و به طور مداوم به روز رسانی شوند. این چارت ها همین طور پیش از انتشار، توسط مراجع زیر نظر سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تحت کنترل قرار گرفته و بعد از اطمینان از صحت آنها، اجازه انتشار می یابند.


منبع:

1403/02/03
14:44:50
5.0 / 5
127
تگهای خبر: استاندارد , الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار