تعمیرگاه ستفیکس
با توجه به ركود غیرمنتظره ژاپن

چرا آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان شد؟

چرا آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان شد؟

تعمیرکار: ژاپن بطور غیرمنتظره ای در آخر سال گذشته به سبب کمبود تقاضای داخلی وارد رکود شد و جایگاه خودرا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به آلمان داد و تردیدها را در مورد این که بانک مرکزی چه زمانی آغاز به خروج از سیاست پولی فوق العاده سست دهه خود خواهد کرد، ایجاد کرد.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا، تعدادی از مفسرین نسبت به انقباض دیگر در سه ماهه جاری هشدار می دهند برای اینکه تقاضای ضعیف در چین، کاهش مصرف و توقف تولید در واحدی از تویوتا موتور همه به مسیر چالش برانگیز برای بهبود اقتصادی اشاره می کند.
یوشیکی شینکه، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی دای ایچی اظهار نمود آن چه خصوصاً قابل توجه است، کندی در مصرف و مخارج سرمایه ای است که ستون های اصلی تقاضای داخلی هستند و اقتصاد هم اکنون بدون هیچ محرک کلیدی رشد، به عدم شتاب ادامه خواهد داد. داده های دولتی ژاپن امروز پنجشنبه (۱۵ فوریه) نشان داد که تولید ناخالص داخلی ژاپن در دوره اکتبر تا دسامبر بعد از رکود ۳.۳ درصدی در سه ماهه قبل، سالانه ۰.۴ درصد کم شد و پیش بینی های بازار برای افزایش ۱.۴ درصدی را مخدوش کرد. دو فصل متوالی انقباض به طور معمول برای رکود در نظر گرفته می شود.
در صورتیکه خیلی از مفسرین هنوز انتظار دارند بانک ژاپن محرک های پولی عظیم خودرا امسال حذف کند، داده های ضعیف ممکنست پیش بینی این بانک را با تردید مواجه کند. استفان آنگریک، اقتصاددان ارشد در شرکت مودیز آنالیتیکس گفت دو کاهش متوالی تولید ناخالص داخلی و سه کاهش متوالی در تقاضای داخلی خبر بدی هستند.
تعدادی از مفسرین می گویند بازار کار فشرده ژاپن و برنامه های قوی مخارج شرکتی، شانس خروج سریع از سیاست فوق العاده سست را حفظ می نماید. در صورتیکه دومین انقباض متوالی تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم نشان میدهد که اقتصاد ژاپن حالا در رکود است، نظرسنجی های تجاری و بازار کار داستان متفاوتی را بیان می کنند و مارسل تیلیانت، رییس بخش آسیا و اقیانوسیه در کپیتال اکونومیکس گفت در هر صورت، رشد امسال کند باقی خواهد ماند برای اینکه نرخ پس انداز خانوارها منفی شده است.
تولیدکنندگان آلمانی که به شدت وابسته به صادرات هستند از افزایش قیمت های انرژی در پی حمله روسیه به اوکراین لطمه دیده اند. بزرگترین اقتصاد اروپا نیز به سبب افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در منطقه یورو و همین طور عدم اطمینان در مورد بودجه و کمبود مزمن نیروی کار ماهر با مشکل روبه رو شده است.
ژاپن همین طور به شدت به صادرات، خصوصاً خودرو، متکی است، بااینکه ین ضعیف به شرکت های بزرگی مانند تویوتا کمک کرده است تا ضعف در بازارهای کلیدی مانند چین را جبران کنند اما به سبب کاهش جمعیت و پایین ماندن نرخ زاد وولد، بیش از آلمان از نظر کمبود کارگر رنج می برد و اقتصاددانان انتظار دارند شکاف بین دو اقتصاد بیشتر شود.
داده های امروز پنجشنبه نشان داد که اقتصاد ژاپن در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ به میزان ۰.۱ درصد نسبت به سه ماهه اول کم شد و انتظارات بازار برای رشد ۰.۲ درصدی را از دست داد. رشد سه ماهه سوم نیز به سمت پایین به منفی ۰.۸ درصد کم شد، به این معنا که ژاپن در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ در رکود قرار داشت. توشیهیرو ناگاهاما، اقتصاددان مؤسسه تحقیقاتی دای ایچی گفت جمعیت آلمان مانند ژاپن، رو به کاهش بوده است اما با این وجود به رشد اقتصادی ثابتی دست یافته است.
طبق گزارش رویترز، صندوق بین المللی پول عنوان نمود پیش بینی می شود که هند در سال ۲۰۲۶ از ژاپن و آلمان در سال ۲۰۲۷ از نظر تولید پیشی بگیرد.




منبع:

1402/11/26
13:52:27
5.0 / 5
315
تگهای خبر: اقتصادی , خودرو , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
SetFix تعمیرکار