تعمیرگاه ستفیکس
در گزارش تعمیركار مطرح شد؛

چالش های پشتیبانی از دانش بنیان ها

چالش های پشتیبانی از دانش بنیان ها

به گزارش تعمیرکار، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه پشتیبانی از دانش بنیانها چالشهای زیادی دارد، اظهار داشت: لازم است معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دراین زمینه پاسخگو باشد.



دکتر رضا مقدسعلی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی چالش های راه اندازی شرکت دانش بنیان اظهار داشت: در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ به امید راه اندازی پالایشگاه فرآورده های زایمانی و تولید محصولات پزشکی بازساختی با تعدادی از نخبگان این عرصه وارد میدان شدیم به امید این که بتوانیم در زمینه محصولات ترمیمی منشاء اثر خیر برای مردم و کشورمان شویم.
وی اظهار داشت: اما چشمتان روز بد نبیند چقدر اذیت کردند، چقدر سنگ اندازی و حسادت کردند، چقدر نه آوردند. در طبقات و راهروهای ادارات مالیات، بیمه، معاونت علمی و فناوری، ثبت، صندوق تجهیزات پزشکی و مراکز علمی و دانشگاهی چقدر ما را بالا و پائین و تحقیر کردند. گویا هیچ کس نمی خواهد کار انجام دهد همه بسیج شده اند که کارها راه نیفتد و نارضایتی ایجاد کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان افزود: ما متوجه شدیم که این میدان عرصه جنگ است و ما هم باید بجنگیم. طرح های خوبی تعریف کردیم، افق خوبی را ترسیم و تیم سازی های خوبی انجام دادیم و با هزینه شخصی و مختصر امکانات مالی که داشتیم کار را شروع کردیم و در آبانماه ۱۴۰۰ به تولید آزمایشگاهی نخستین محصول خود یعنی سرم خون بند ناف انسانی دست پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: بدنبال این موفقیت جهت تولید تجاری این محصول و گسترش کار طرح فناورانه خودرا برای ستاد سلول های بنیادی فرستادیم و بوسیله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیر شدیم.
وی اضافه کرد: در اسفندماه ۱۴۰۰ موفق شدیم مصوبه یکی از طرح های فناورانه را با موضوع تولید و تجاری سازی سرم خون بند ناف انسانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد سلول های بنیادی بدست آوریم که البته تا این مرحله حمایت های خوبی شد و با معاونت وقت علمی و فناوری و رییس ستاد سلول های بنیادی ارتباط گرفتیم. آنها پیگیر کار ما شدند و برای پشتیبانی از طرح ما همکاری کردند.
به گفته مدیرعامل شرکت دانش بنیان، نتیجه کار اختصاص یک گرنت بلاعوض ۱۵۰ میلیون تومانی و تسهیلات وام با بهره ۴ درصد و زمان استراحت یکساله به مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان در اسفندماه ۱۴۰۰بود که ما را به ادامه راه امیدوار کرد و موجب شد بتوانیم نیروهای علمی جدید به جمع خود اضافه نماییم و اشتغال زایی بر پایه دانش داشته باشیم.
مقدسعلی اظهار داشت: اما متاسفانه پس از تکمیل کلیه مدارک که زمان زیادی از ما برد در همان ابتدا پس از اینکه خواستیم مرحله نخست قسط تسهیلات را از صندوق تجهیزات پزشکی دریافت نماییم، مسئول صندوق گفتند که پول ندارند! در این شرایط مجبور شدیم با تهدید و سفارش دکتر حمیدیه نخستین قسط (نیمی از تسهیلات معادل ۳۷۵ میلیون تومان) را دریافت نماییم.
وی بیان نمود: پس از آن ما گزارش مرحله اول کار را ارائه کردیم و پس از پیگیری های گوناگون موفق شدیم تائید آنرا بگیریم و امیدوار به گرفتن قسط دوم وام تسهیلات بشویم اما باوجود تمام پیگیری های حضوری و غیر حضوری تا کنون موفق نشده ایم. برای گرفتن گرنت بلاعوض ۱۵۰ میلیون تومانی هم نیاز به کد اقتصادی بود که آن هم به ستاد ارائه شده است اما همچنان پس از چندین ماه انتظار و تغییر و تحولات تغییر رییس معاونت علم و فناوری همچنان منتظر امضای ایشان برای پرداخت هستیم.
به گفته مقدسعلی، در این زمان باوجود پیگیری های گوناگون حضوری و تلفنی راه به جایی نبرده ایم و دلسرد، خسته و ناامید زیر بار تعهدات مختلف رفته ایم که ما را به فکر انحلال شرکت انداخته است. لازم به ذکر است تهیه کنندگان این گزارش افراد شناخته شده ای هستند که در زمینه کاری خود صاحب نظر هستند. ما داریم فکر می نماییم که با نخبگان دیگر که شناخته شده نیستند چکار می کنند.
وی با بیان اعتراضی اظهار داشت: اگر بودجه ندارید چرا فراخوان می دهید و اگر بودجه دارید چرا به جهت اینکه امتیاز دادن آنرا به اسم خود بزنید کار را معطل می کنید و پژوهشگران و فناوران را سرخورده می کنید. در این ارتباط باید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پاسخگو باشد.


منبع:

1401/08/16
10:13:50
5.0 / 5
396
تگهای خبر: اقتصادی , راه اندازی , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
SetFix تعمیرکار