تعمیرگاه ستفیکس

چه چیزی مغز انسان را از سایر حیوانات متمایز می کند؟

چه چیزی مغز انسان را از سایر حیوانات متمایز می کند؟

تعمیرکار: پژوهشگران دانشگاه ˮییلˮ آمریکا در مطالعه اخیرشان به بررسی مغز انسان پرداختند و دریافتند که چه چیزی مغز انسان را از سایر حیوانات متمایز می کند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، در یک مطالعه جدید دانشمندان خاصیت های خاص چندین حیوان و انسان ها را شناسایی نمودند. آنها دریافتند آنچه ما را انسان می کند ممکنست ما را مستعد بیماریهای عصبی روانی نیز کند.
دانشمندان در این مطالعه عمدتاً قشر خلفی جانبی پیش پیشانی مغز که در انگلیسی از آن به عنوان Dorsolateral Prefrontal Cortex یا DLPFC(دی ال پی اف سی) یاد می شود را بررسی کردند.
آنها از تکنیک توالی یابی آر. ان. ای تک سلولی برای به تصویر کشیدن سطوح بیان ژن در چندین سلول جمع آوری شده از قشر خلفی جانبی پیش پیشانی مغز یک انسان بالغ، شامپانزه، ماکاک و میمون های مارموست استفاده کردند. پژوهشگران قشر خلفی جانبی پیش پیشانی مغز را جزء اصلی هویت انسانی دانستند.
"نناد سستان"(Nenad Sestan) استاد علوم اعصاب دانشگاه ییل اظهار داشت: ما تا حالا چندان اطلاع نداشتیم که چه چیزی انسان را منحصربه فرد می کند و ما را از سایر گونه های نخستی متمایز می کند. حالا سرنخ های بیشتری داریم.
نخستین سوالی که دانشمندان به آن پرداختند این بود که آیا تعدادی از سلول ها فقط در بدن انسان یافت می شود یا در بدن سایر گونه های نخستی غیرانسانی نیز وجود دارد که برای درک بهتر این مساله به بررسی این تفاوت ها پرداخته و آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
بعد از گروه بندی سلول هایی با پروفایل بیانی مشابه، آنها ۱۰۹ نوع سلول نخستی مشترک را کشف کردند، اما پنج نوع سلولی دیگر را نیز یافتند که بین همه گونه ها مشترک نبود. اینها شامل دو نوع متمایز میکروگلیا یا سلول های ایمنی خاص مغز بود که به ترتیب فقط در انسان و شامپانزه یافت می شوند.
میکروگلیا(Microglia) یا ریزپی بان ها یاخته هایی کوچک و غیرعصبی و میان بافتی با منشا میان پوستی هستند که قسمتی از ساختار حمایتی دستگاه عصبی مرکزی را تشکیل می دهد.
دانشمندان همین طور دریافتند که نوع میکروگلیا مخصوص انسان در طول رشد و بزرگسالی وجود دارد. این به این معنا است که سلولها بجای مبارزه با بیماری، در حفظ و نگهداری مغز نقش دارند.
سستان اظهار داشت: ما انسانها در محیطی بسیار متفاوت با سبک زندگی منحصربه فرد در مقایسه با سایر گونه های نخستی ها زندگی می نماییم و سلول های گلیا همچون میکروگلیا در معرض این تفاوت ها هستند. نوع میکروگلیا موجود در مغز انسان ممکنست نشان دهنده یک پاسخ ایمنی به محیط باشد.
یکی دیگر از یافته های غیرمنتظره منحصر به فرد برای انسان، ژن FOXP۲ بود که با بررسی بیان ژن در میکروگلیا کشف شد. این یافته ها توجه پژوهشگران را جلب کرد برای اینکه تغییرات FOXP۲ با دیسپراکسی کلامی مرتبط می باشد و دیسپراکسی کلامی نیز اختلالی است که در آن مبتلایان برای تولید زبان یا گفتار تلاش می کنند. برمبنای تحقیقات دیگر، FOXP۲ با چندین اختلال عصبی روانپزشکی همچون اوتیسم، اسکیزوفرنی و صرع مرتبط می باشد.
این ژن بیان اختصاصی پستانداران را در زیر مجموعه ای از نورون های تحریک کننده و بیان اختصاصی انسان را در میکروگلیا نشان میدهد.
"شائوجی ما"(Shaojie Ma) دانشیار مقطع فوق دکترا لابراتوار پروفسور سستان و یکی از نویسندگان این مطالعه در اختتام اظهار داشت: FOXP۲ چندین دهه است که توجه دانشمندان را جلب کرده است، اما هنوز ما نمی دانیم چه چیزی آنرا در انسان ها در مقایسه با دیگر گونه های نخستی منحصربه فرد می کند. ما در مورد یافته های FOXP۲ بسیار هیجان زده هستیم، برای اینکه آنها مسیرهای جدیدی را برای مطالعه زبان و بیماریها هموار می کنند.




منبع:

1401/06/06
23:34:34
5.0 / 5
371
تگهای خبر: دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار