نامه نیکولا تسلا در یک حراجی ۳۴۱ هزار دلار به فروش رسید
تعمیرکار: یک نامه چهار صفحه ای که به دست ˮنیکولا تسلاˮ یکی از بزرگترین مخترعان تاریخ بشر نوشته شده است، در یک حراجی به قیمت بیش از 341 هزار دلار بفروش رسید.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، واژه "تسلا" این روزها بعنوان برندی مشهور در صنعت خودرو های برقی شناخته می شود که درحال درنوردیدن جهان است، اما ۱۲۰ سال پیش، "نیکولا تسلا" یکی از مهم ترین مبتکران این سیاره بود.
حالا یک نامه چهار صفحه ای دست نویس با امضای وی در یک حراجی به نام "RRAuctions" در آمریکا به معرض نمایش گذاشته شد که با قیمت ۳۴۱ هزار و ۲۹۵ دلار آمریکا بفروش رسید.
این نامه در تاریخ ۲۵ فوریه ۱۹۰۱ خطاب به "پائول دانا" سردبیر روزنامه "نیویورک سان" نوشته شده است که در آن زمان از رسانه های مهم بود و از سال ۱۸۳۳ تا ۱۹۵۰ منتشر می شد. این نامه جایگاه "تسلا" را در بین مهم ترین مخترعان آمریکا مورد بحث قرار می دهد و از متن آن مشخص است که "نیکولا تسلا" امیدوار بوده تا بتواند یک ستون را در این روزنامه مهم به خود اختصاص دهد.
"تسلا" در این نامه درباره اهمیت کارهای خود و اصالت اختراعاتش نسبت به اختراعات "الکساندر گراهام بل" و "توماس ادیسون" حرف می زند و معتقد می باشد که اختراعات آنها بر پایه ابتکارات افرادی در گذشته بوده و در حقیقت نسخه تکامل یافته ای از آن چیزی است که قبلا به آن پرداخته شده، اما اختراع او دارای اصالت است.
وی در این نامه گفته است: تلفن همیشه من را مجذوب زیبایی خود کرده است، اما نمایش نیرو در یک میدان مغناطیسیِ دوار من را بیشتر تحت تأثیر قرار داده است. لامپ رشته ای به نظر من خالی از شعر(اصالت) است. من از بسیاری جهات مزیت دارم. "بل" قبل از خود تلفن "ریس"(Reis) (۱۸۳۴) را داشت که صداهای موسیقیایی را منتقل می کرد. از جانب دیگر "ادیسون" حق ثبت اختراع "کینگ" و "استار" را در مورد لامپ رشته ای داشت(۱۸۴۸). من از آنها خوشبخت تر بوده ام، برای اینکه پیش از این که من آنرا اختراع کنم، میدان مغناطیسی چرخشی وجود نداشت.
وی در پاراگراف بعدی می نویسد: یک مزیت دیگر نیز به نفع من وجود دارد. تلفن سهولت را به همراه دارد، لامپ رشته ای راحتی را به ارمغان می آورد، اما نیرو مانند نان شب است.
وی ادامه می دهد: تلفن تا ابد مفید خواهد ماند و اختراع من امکان استفاده از انرژی خورشید را به ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش ممکن می کند. اما لامپ رشته ای به زودی محکوم به فنا خواهد بود و کار "ادیسون" دراین زمینه فقط ارزش تاریخی خواهد داشت.
"نیکولا تسلا" متولد ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶، مخترع، مهندس برق، مهندس مکانیک، فیزیک دان و آینده پژوه صرب تبار آمریکایی بود. وی بیشتر برای نقشش در طراحی سیستم نوین برق رسانی برمبنای جریان متناوب شناخته می شود.
"تسلا" بدون دریافت مدرک تحصیلی در رشته مهندسی و فیزیک تحصیل کرد. او قبل از مهاجرت به آمریکا در مخابرات راه دور و مهندسی برق تجربه داشت. وی در سال ۱۸۸۴ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و شهروند آمریکا شد. او مدت کوتاهی در نیویورک در شرکت "توماس ادیسون" مشغول به کار شد. بعد از مدتی کوتاه با کمک حامیان مالی، فعالیت مستقل خودرا شروع و با راه اندازی آزمایشگاه ها و کارخانه ها، محصولات الکتریکی تولید کرد. "جرج وستینگهاوس" که "نیکولا تسلا" برای مدت کوتاهی مشاورش بود، حق امتیاز موتور القایی و ترانسفورماتور را که از اختراعات ثبت شده "تسلا" بودند، خرید. کارهای "تسلا" در سالهای آغازین بهره گیری از انرژی الکتریکی، به وارد شدن وی در اختلاف بر سر انتخاب جریان متناوب یا مستقیم بعنوان استاندارد انتقال توان الکتریکی انجامید. از این اختلاف به نام جنگ جریان ها یاد می شود. جریان متناوب "تسلا"، جریان مستقیم "ادیسون" را شکست داد و دلیل آن هم ترانسفورماتورها (مبدل های ولتاژ) بودند. جریان متناوب، امکان تبدیل ولتاژهای مختلف به هم را فراهم می آورد و این، برگ برنده جریان متناوب بود.
"تسلا" در کوشش برای ایجاد اختراعاتی که بتواند از آن برای ثبت اختراع استفاده و به بازار عرضه کند، طیف وسیعی از آزمایش ها را با نوسانگرهای مکانیکی / ژنراتورها، لامپ های تخلیه الکتریکی انجام داد. حتی تصویربرداری اولیه با اشعه ایکس را انجام داد. او همین طور یک قایق با کنترل ازراه دور ساخت. "تسلا" بعنوان یک مخترع مشهور شد و دستاوردهایش را در آزمایشگاه خود به افراد مشهور و ثروتمند نشان داد و ایده ها و اختراعات او نقل محافل شد.
"تسلا" در طول دهه ۱۸۹۰، ایده های خودرا برای روشنایی بی سیم و توزیع برق بی سیم در سراسر جهان، طی آزمایش های ولتاژ و فرکانس بالا در نیویورک و کلرادو اسپرینگز دنبال کرد. در سال ۱۸۹۳، درباره احتمال ارتباط بی سیم با دستگاه های خود اظهاراتی را بیان کرد. "تسلا" اهتمام کرد تا این ایده ها را در پروژه ناتمام خود به نام "برج واردن کلیف" برای ارتباط بی سیم بین قاره ای و فرستنده برق بکار گیرد، اما پیش از اینکه بتواند آنرا تکمیل کند، به سبب ته کشیدن بودجه، پروژه را رها کرد. وی بعد از پروژه "برج واردن کلیف" در دهه های ۱۹۱۰ و ۱۹۲۰ مجموعه ای از اختراعات مختلف را با موفقیت آزمایش کرد.
"تسلا" بعد از اینکه بیشتر ثروت خود برای تحقیقات، آزمایش ها و اختراعاتش صرف کرد، در فقر و انزوا در هتل های ارزان نیویورک زندگی می کرد و قادر به پرداختن صورت حساب های خود نبود. "نیکولا تسلا" سرانجام در ژانویه سال ۱۹۴۳ در نیویورک درگذشت و با مرگش کارهای او به مرور به دست فراموشی سپرده شد. بعد از مرگ "تسلا" نه فقط نام او بلکه اختراعات، طرح ها و ایده های وی رو به فراموشی بود تا اینکه در سال ۱۹۶۰ در کنفرانس عمومی اوزان و مقیاس ها به پاس خدماتش، یکای چگالی شار مغناطیسی در سیستم SI، به نام "تسلا" نام گذاری شد.
برخی "نیکولا تسلا" را مخترع رادیو و همین طور بالاترین مخترع قرن بیستم شمرده اند.
منبع: setfix.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب