تعمیرگاه ستفیکس

ابداع یك شارژر بی سیم با قابلیت شارژ همزمان چند دستگاه

ابداع یك شارژر بی سیم با قابلیت شارژ همزمان چند دستگاه

پژوهشگران فنلاندی، فناوری جدیدی برای شارژ بی سیم ابداع نموده اند که می تواند چند دستگاه را به صورت همزمان شارژ کند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، تلفن های همراه و تبلت ها به ما امکان داده اند ارتباط خویش را بدون توجه به موقعیت مکانی حفظ نماییم. با این حال، چنین ابزارهایی هنوز به برق، پریزها و پدهای شارژر متکی هستند. پژوهشگران "دانشگاه آلتو"(Aalto University) فنلاند، فناوری جدیدی عرضه کرده اند که می تواند کلید شارژ بی سیم برای این گونه ابزار و سایر تجهیزات الکترونیکی در سالهای پیش رو باشد.
باآنکه پژوهشگران در سرتاسر جهان روی ایده شارژ بی سیم کار می کنند که به جایگاه شارژ نیازی ندارد اما رایج ترین عملکردها، کنترل پیچیده و عملکردهای تشخیصی را شامل می شود. یک فرستنده به صورت سنتی، ابتدا باید موقعیت دستگاه را تشخیص دهد تا بتواند انرژی را به سمت آن بفرستد. این کار معمولاً با کمک دوربین یا سنسور انجام می شود و علاوه بر سنگین تر کردن ابزار، هزینه را هم بالا می برد.
این فرستنده جدید با ایجاد کانال های انتقال نیرو در همه جهات و تنظیم خودکار کانال ها، این مشکلات را برطرف می کند. ابزارهایی مانند تلفن های همراه، لپ تاپ ها و سایر ابزارهای مجهز به یک گیرنده جدید می توانند بدون تماس فیزیکی، انرژی را به صورت همزمان برای شارژ کردن باتری دریافت نمایند و یا مستقیما به تأمین انرژی آنها بپردازند.
"پراساد جایاثورثنج"(Prasad Jayathurathnage)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: آنچه این فرستنده را متمایز می کند، قابلیت تنظیم خودکار آن است؛ به این معنا که برای اتصال به گیرنده های تعبیه شده در ابزار، به تجهیزات الکترونیکی پیچیده نیازی نیست. از آنجائیکه این فرستنده به صورت خودکار تنظیم می شود، میتوان ابزار را آزادانه و در یک محدوده گسترده شارژ حرکت داد.
این فرستنده هم اکنون در فاصله ۲۰ سانتی متر، تا ۹۰ درصد کارآیی دارد اما در فواصل بیشتر، با کارآیی کمتری به انتقال انرژی ادامه می دهد. با اصلاح این فناوری امکان دارد که دامنه کارآیی آن هم گسترش یابد.
جایاثورثنج افزود: دامنه اوج کارآیی هم اکنون به اندازه فرستنده و گیرنده بستگی دارد. شاید ما با مهندسی مناسب بتوانیم آنها را کوچک نماییم.
باآنکه این گروه پژوهشی، شواهدی را در مورد کار خود عرضه کرده اند اما برای تایید مضر نبودن میدان الکترومغناطیسی ساخته شده توسط فرستنده، هنوز به آزمایش های ایمنی نیاز است. با این حال، واضح است که میدان الکتریکی که علت اصلی آثار مضر شناخته می شود، با تکیه این فناوری به میادین مغناطیسی، به حداقل می رسد.
جایاثورثنج افزود: شارژ بی سیم واقعی، به معنای داشتن آزادی شخصی بیشتر است. بدین ترتیب دیگر نگران نیستید که تلفن خویش را کجا قرار داده اید یا نیازی نیست که به یاد داشته باشید آنرا به برق متصل کنید.
این پژوهش، در مجله "IEEE Transactions on Industrial Electronics" به چاپ رسید.




منبع:

1400/05/06
22:53:55
5.0 / 5
963
تگهای خبر: الكترونیك , باتری , تشخیص , تنظیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
SetFix تعمیرکار