تعمیرگاه ستفیکس
برنده ی نوبل پزشكی:

واكسن هپاتیت C تا ۵ سال دیگر در دسترس قرار خواهد گرفت

واكسن هپاتیت C تا ۵ سال دیگر در دسترس قرار خواهد گرفت

به گزارش تعمیرکار به نقل از پروفسور سر مایکل هوتون(Sir Michael Houghton) برنده ی نوبل پزشکی و فیزیولوژی سال ۱۹۸۹، واکسن هپاتیت C تا ۵ سال دیگر در دسترس خواهد بود.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از یورک آلرت، پروفسور هوتون که به همراه سه همکار دیگرش در سال ۱۹۸۹ نوبل پزشکی را برای کشف ویروس هپاتیت C دریافت کرد، در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی اروپا(ECCMID) که سال جاری به صورت آنلاین برگزار شد در مورد پیشرفت واکسن سخن گفت.
سالانه بیشتر از دو میلیون مورد جدید مبتلا شدن به هپاتیت C رخ می دهد و تخمین زده می شود که ۷۰ میلیون ناقل بی نشانه در سرتاسر جهان وجود داشته باشند. همینطور تخمین زده شده است که این ویروس سالانه جان ۴۰۰ هزار نفر را می گیرد. بیشتر افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند گرفتار سیروز کبدی(التهاب شدید کبد) و سرطان کبد می شوند.
سر مایکل توضیح می دهد: درحالی که ظهور داروهای ضد ویروس نقش بزرگی در مقابله با این همه گیری ایفا کرده است اما واکسن می تواند مبتلا شدن به هپاتیت C را تا ۹۰ درصد کاهش داده و آمار مرگ و میر ناشی از آنرا هم تا سال ۲۰۳۰ تا ۶۵ درصد بکاهد.
وی افزود، در حالیکه کشورهایی مانند مصر به لطف تولید انبوه دارو توانستند ۵۰ میلیون نفر را مورد بررسی قرار داده و چهار میلیون نفر را تحت درمان قرار دهند، هزینه دارو برای هر بیمار در این کشور ۸۴ دلار آمریکا بود اما هزینه دارو در کشورهایی با درآمد بالا حدود ۲۰ هزار دلار آمریکا برای هر بیمار است.
او توضیح داد که چگونه جامعه علمی واکنش های ایمنی مناسب در مقابل هپاتیت C را یافته اند و خیلی از فناوری ها همچون فناوری تولید واکسن مبتنی بر RNA و آدنوویروس می توانند این واکنش ایمنی را ایجاد کنند. این فناوری ها در واکسن های فایزر، مدرنا و آکسفورد آسترازنکا هم به کار رفته است.
سر مایکل و همکارانش در موسسه ویروس شناسی کاربردی لی کا شینگ(Li Ka Shing) درحال ساخت یک واکسن نوترکیب هستند که انتظار می رود سبب ایجاد آنتی بادی های خنثی کننده ویروس هپاتیت C در افراد شود.
سرمایکل می گوید: اگر کارایی و امن بودن واکسن اثبات شود توزیع آن می تواند برای افرادی که در معرض خطر هستند یعنی افرادی که به جامعه دارو تزریق می کنند از سال ۲۰۲۶-۲۰۲۷ آغاز شود و توزیع آن برای سایر گروه های پر خطر مانند کادر درمان و نوزادانی که مادر مبتلا به هپاتیت دارند هم در سال ۲۰۲۹ آغاز خواهد شد.
هزینه ی درمان بیماران مبتلا به هپاتیت C طی یک دهه یک میلیارد دلار کانادا خواهد بود این در شرایطی است که هزینه ی واکسینه کردن همین میزان جمعیت ۲۰ میلیون دلار کانادا است.



1400/04/21
18:42:31
5.0 / 5
740
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار