تعمیرگاه ستفیکس

كمك بازوی رباتیك دارای حس لامسه به معلولان

كمك بازوی رباتیك دارای حس لامسه به معلولان

تعمیرکار: پژوهشگران با افزودن حس لامسه به یک بازوی رباتیک، موفق به تقویت آن شدند و این ارتقا به یک فرد معلول اجازه داد تا اشیاء را در نیمی از زمان معمول جابجا کند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، "ناتان کوپلند" چیزهایی در مورد کاشت ها یا ایمپلنت های مغزی می داند. وی بیش از یک دهه پیش در یک تصادف رانندگی از قفسه سینه به پایین فلج شده است و الان در یک آزمایش ثبت نام کرده که به او کمک کرد تا حس لامسه خودرا به کمک یک بازوی رباتیک بازیابد.
دانشمندان با کاشت تراشه هایی در مغز وی به او امکان کنترل یک دست رباتیک را دادند.
"کوپلند" به لطف این آزمایش جدید رابط مغز توانست هنگام برخورد دست رباتیک خود با سطوح یا اجسام مختلف، آنها را احساس کند. این بازخورد لمسی به او اجازه می داد تا اشیا را در نیمی از زمان معمول در مقایسه با آزمایش های بدون سیگنال های حسی و لامسه که از ۲۰ ثانیه به ۱۰ ثانیه رسید، بگیرد و حرکت دهد.
"کوپلند" طی سالیان اخیر از دست رباتیک استفاده می کرد و در استفاده از آن حرفه ای بود.
تیم تحقیقاتی دانشگاه "پیتزبورگ" برای سرعت بخشیدن به دست رباتیک وی، حسگرهایی همچون سنسورهای گشتاور را در نوک انگشتان دست رباتیک قرار دادند. ضمن این که چهار آرایه میکرو الکترود کاشته شده در مغز وی، دستورات حرکتی را خوانده و سیستم حسی او را تحریک می کند.
بدین سبب وقتی "کوپلند" یک شیء مانند یک توپ را می گیرد، سیگنال های الکتریکی از سنسور گشتاور روی دست رباتیک به مغز وی منتقل می شود که سبب تحریک الکترود متصل به انگشت متناظر وی می شود.
بگفته "کوپلند" مشارکت وی در آزمایش های گذشته و سال ها وقت صرف کردن روی کنترل بازوی رباتیک سبب شد تا با این روند جدید بیگانه نباشد. وی اظهار داشت: من قبلاً هم با احساسات ناشی از تحریک مغزی کاملاً آشنا بودم. این احساس مانند فشار و سوزن سوزن شدن ملایم احساس می شود.
تیم تحقیقاتی دانشگاه "پیتزبورگ" تنها گروهی نیستند که رابط های ماشین و مغز را بررسی می کنند. بعنوان مثال تراشه های کاشته شده درون سر "کوپلند" توسط شرکتی موسوم به "بلک راک نوروتک"(Blackrock Neurotech) که رقیب شرکت "نورالینک" "ایلان ماسک" است، تولید شده است.
این آزمایش جدید از پشتیبانی آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی پنتاگون(DARPA) برخوردار بود. علاوه بر این، "شارلین فیشر" یکی از پژوهشگران درگیر در این مطالعه یکی از مهندسان سخت افزار در شرکت "اپل" است.
بااینکه این فناوری در مرحله اولیه اثبات مفهوم است، اما پژوهشگران از آن بعنوان تازه ترین موفقیت و گامی به جلو برای رابط های تراشه مغز یاد می کنند.
"رابرت گانت" محقق ارشد این مطالعه از گروه پزشکی فیزیکی و توانبخشی دانشگاه "پیتزبورگ" می گوید: ما از نظر واقع بینانه جلوه دادن احساسات و آوردن این فناوری به خانه های مردم هنوز راهی طولانی در پیش داریم، اما هرچه به بازآفرینی ورودی های طبیعی به مغز نزدیکتر شویم وضعیت بهتری خواهیم داشت.




منبع:

1400/03/04
21:58:53
5.0 / 5
1147
تگهای خبر: ربات , شركت , فناوری , مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار