شناسایی ویروس كرونا در فضاهای عمومی با كمك سنسور زیستی
خراسان رضوی پژوهشگران دانشگاه پلی تکنیک والنسیا (UPV) با همکاری متخصصان دانشگاه والنسیا (UV)، سیستم جدیدی را برمبنای سنسور زیستی با حساسیت بالا طراحی کردند که بطور مداوم سیگنال ها را برای تشخیص مستقیم سارس-کوو-2 در آئروسل های محیطی کنترل می کند.
به نقل از نیوز، نمونه اولیه این دستگاه، ارزیابی کیفیت هوا را امکان پذیر کرده و امکان شناسایی زودهنگام ویروس در فضاهای داخلی مانند منازل، کلاس ها، رستوران ها، سینما یا وسایل حمل و نقل عمومی را فراهم می آورد.
آنجل ماکیویرا، استاد گروه شیمی و مدیر موسسه شناخت مولکولی و توسعه فناوری (IDM) دانشگاه پلی تکنیک والنسیا اظهار نمود: روش انتشار ویروس بسیار مهمست و راهبردهای کنترل پیشگیرانه برای کاهش موثر سارس-کوو-۲ و انتشار ویروس بوسیله آئروسل ها را باید در نظر گرفت. سیستمی که ما توسعه داده ایم برمبنای یک سنسور زیستی است که آنتی بادی های خاصی دارد که ویروس سارس- کوو-۲ را در هوا شناسایی می کند.
مطالعات مقدماتی با بهره گیری از ذرات شبه ویروسی (VLP) که عفونی نبودند توسط متخصصان دانشگاه والنسیا، لوئیز مارتینز گیل، ماریا ژسوس گارسیا موریا و اسماعیل مینگارو از گروه بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی (موسسه BIOTECMED) انجام شده است.
بگفته پژوهشگران دانشگاه والنسیا، VLP ها ذرات غشایی ویروسی هستند که از ویروس تقلید می کنند اما حاوی ژنوم آن نیستند، به این معنا که عفونی نیستند. در مورد سارس-کوو-۲، VLP های به دست آمده شامل چهار پروتئین ساختاری ویروس، پروتئین (S)، پروتئین پیچیده (E)، پروتئین غشایی (M) و پروتئین نوکلئوکپسید (N) است، به این معنا که آنها حاوی تمام عناصر ساختار ویروس هستند که شناسایی آن توسط آنتی بادی ها و همین طور سایر پاسخ های سیستم ایمنی را امکان پذیر می کند.
سنسور زیستی در مقیاس آزمایشگاهی توانسته است میزان VLPs در هوا را در محیطی شبیه سازی شده با بار ویروسی بالا را تشخیص داده و سیگنالی به بار ویروسی موجود در جو متصل می کند. بدین سان با تشخیص بار ویروسی در سطحی که برای سلامتی افراد مضر باشد، سیگنال هشدار صادر می شود؛ بنابراین، این سنسور زیستی می تواند سارس-کوو-۲ را در مقادیر بحرانی تشخیص دهد.
سرجی مورایس، محقق همکار در این موسسه تحقیقاتی معتقد می باشد که این تحولی بسیار امیدوارکننده است، برای اینکه می تواند بعنوان یک سیستم هشدار و کنترل برای جلوگیری از عفونت کووید-۱۹ بدون نیاز به انجام آزمایش PCR، کیفیت هوا در فضاهای شلوغ یا خطرناک را انجام داد. این امر امکان اتخاذ اقدامات بهداشتی برای جلوگیری و هشدار در مورد شیوع کووید-۱۹ را فراهم می آورد.
این روش و نمونه اولیه توسعه یافته آن توسط گروه IDM هم اکنون در مرحله ارزیابی در سطح بیمارستان است که با همکاری خدمات پزشکی پیشگیری و کیفیت مراقبت بیمارستان عمومی دانشگاه Castelló، به ریاست ماریو کاربالیدو فرناندز در حال انجام می باشد.
کاربالیدو اظهار نمود: نتایج این مطالعه امکان ارائه پیشنهادها مدیریتی برای کاهش احتمال سرایت در فضاهای داخلی را فراهم می آورد. به علاوه، به ایجاد عناصر جدید مدیریتی برای ایمنی مراکز مراقبت های ثانویه و حفاظت از بیماران و کارکنان مراقبت های بهداشتی کمک کرده، بدین سبب خطر انتقال به عموم مردم کاهش پیدا می کند. با آمدن زمستان و بسته شدن درب ها، لازم است تضمین شود که فضاهای بسته، مکان های ایمنی هستند.
سنسور زیستی IDM-UPV اندازه گیری های مستقیمی را انجام می دهد و همین طور به سبب سهولت استفاده، کم هزینه بودن و قابلیت انعطاف پذیری است. دیوید گیمنز-رومرو، مدرس UPV نتیجه گیری می کند: «در حال حاضر هیچ بازاری در این فناوری رقابتی مانند فناوری تولیدشده ما در سطح نمونه اولیه وجود ندارد اما می تواند در آینده نزدیک به «ویروس سنج» تبدیل گردد.
بودجه توسعه این نمونه اولیه توسط شورای نوآوری، دانشگاه ها، علوم و دیجیتال دولت منطقه ای والنسیا در قالب فراخوانی که اعضای سیستم نوآوری منطقه والنسیا در ماه مارس برای توسعه راهکارهای نوآورانه در مبارزه با کروناویروس صادر کردند، تامین شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب