آیا متخصصان هم ایمنی واكسن های كرونا را تایید می كنند؟
خراسان رضوی هم اكنون، برخی واكسن های كرونا جهت استفاده اضطراری مورد تایید قرار گرفتند و سازندگان در حال آماده سازی لازم برای ارسال میلیون ها دوز واكسن هستند و كارشناسان نیز تلاش می كنند تا به مردم اطمینان دهند كه سرعت توسعه واكسن خطری در ایمن بودن واكسن ایجاد نمی كند، اما واقعا این سرعت پیشرفت سبب كاهش ایمنی واكسن شده است؟
به گزارش نیوز، آمار منتشرشده توسط شرکتهای تولیدکننده واکسن ها تایید کننده این مورد است که حدودا همه عوارض جانبی واکسن ها در مدت ۶ هفته بعد از ایمن سازی رخ می دهد.
شرکت کنندگان در آزمایش های شرکتهای فایزر و بیو ان تک (Pfizer-BioNTech) و مدرنا (Moderna)، دو پیشرو تولیدکننده واکسن کرونا به مدت دو ماه شرکت کنندگان را تحت نظر قرار گرفتند.
مدیر انستیتوی بهداشت جهانی یل اظهار داشت: بین سرعت و سرعت خیلی بالا تفاوت وجود دارد. به صورت عادی جهت بررسی عوارض جانبی بر مبنای قوانین سازمان غذا و دارو ایالات متحده (FDA) حدود ۶ ماه زمان لازم است و در موارد کنونی این زمان به دو ماه کوتاه شده است. اما اگر در دو ماه اول عوارضی مشاهده نشود، بسیار نادر است که در چهار ماه بعد موردی وجود داشته باشد و شدت بحران بهداشت عمومی کنونی باعث تغییر میزان خطر و سود در تولید واکسن شده است.
گریس لی، استاد اطفال دانشگاه استنفورد و عضو هیات مشورتی واکسن مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها ایالات متحده اظهار نمود: "در همه گیری کنونی، باید به این فکر نماییم که منتظر اطلاعات کامل نیستیم، هرچند خواهان داده های کامل هستم. "
اطمینان بخش ترین موردی که در این آزمایش ها وجود دارد تعداد شرکت کنندگان است؛ در آزمایش فایزر ۴۴ هزار داوطلب و در آزمایش مدرنا هم ۳۰ هزار داوطلب بررسی شدند.
شایان ذکر است حدود نیمی از این شرکت کنندگان به مدت حداقل دو ماه تحت نظارت شرکتهای مذکور بودند.
ازاین رو سازمان غذا و دارو ایالات متحده اطلاعات ایمنی در مورد ده ها هزار نفر در اختیار خواهد داشت که بسیار بیشتر از میانگین ۶۷۰۰ نفر برای سایر واکسن هایی است که در دهه گذشته مجوز دریافت نمودند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب