چاپ دستی عضله روی بدن با چاپگر سه بعدی دانشمند ایرانی
تعمیركار: پژوهشگران دانشگاه كنتیكات (Connecticut) به سرپرستی دكتر ˮعلی تمایلˮ موفق به ابداع یك چاپگر سه بعدی دستی شدند كه قادر می باشد عضلات و ماهیچه های لطمه دیده را در محل لطمه ترمیم كند.
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، هنگامی كه كسی چه بوسیله تصادف و چه بر اثر بیماری گرفتار از دست رفتن یا تحلیل ماهیچه اسكلتی می شود، رشد مجدد عضلات جدید در محل لطمه بسیار دشوار است، اما یك وسیله دستی جدید با كشیدن داربست های زیستی عضلانی در محل لطمه بطور مستقیم در بدن بیمار، این كار را تسهیل می كند.
ماهیچه های اسكلتی (Skeletal muscle) یا مخطّط، گروهی از عضلات بدن هستند كه اصطلاحاً حركات ارادی را انجام می دهند. ماهیچه های اسكلتی از هزاران تار ماهیچه ای انقباض پذیر تشكیل شده است كه به صورت موازی در كنار یكدیگر قرار گرفته و توسط غلافی از بافت همبند احاطه شده است. این عضلات حدود دو سوم وزن بدن را می سازند.
اخیراً ما درمورد "داربست های زیستی" چیزهای زیادی شنیده ایم. بطور خلاصه، آنها قطعاتی سه بعدی از مواد زیست سازگار هستند كه در بدن كاشته می شوند و دارای ساختار مشابهی با بافت اطراف هستند. با گذشت زمان، سلول ها از بافت به داربست مهاجرت می كنند، آنرا استعمار می كنند و تولید مثل می كنند. سرانجام، آنها بطور كامل داربست را می پوشانند و موجب ایجاد ماهیچه، استخوان، غضروف یا بافت های خالص دیگر می شوند.
گفته می شود پیش تولید این داربست های زیستی و سپس كاشتن آنها در عضلات بسیار چالش برانگیز است. بدین سبب دانشمندان دانشگاه كنتیكات باتوجه به همین نكته، برای انجام این كار یك چاپگر سه بعدی دستی ساخته اند.
این چاپگر با رساندن مستقیم یك هیدروژل ژلاتین به محل لطمه درون عضله آغاز به فعالیت می كند. سپس یك نور ماوراء بنفش موجب می شود كه ژل به یك داربست زیستی كه به راحتی به بافت عضله مجاور می چسبد، تبدیل گردد و بعد از آن نیز نیازی به بخیه نیست. بدین ترتیب سلول های عضلانی به سمت این داربست حركت می كنند و عضله جدید ایجاد می شود.
در تست های آزمایشگاهی، این دستگاه در درمان لطمه های ضعف عضلانی در موش ها مؤثر بود.
این مطالعه كه توسط دكتر "علی تمایل" دانشمند ایرانی دانشگاه كنتیكات هدایت می شود، در مجله ACS Applied Bio Material انتشار یافته است.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب