مبارزه با زوال عقل به کمک یک رژیم غذایی خاص

مبارزه با زوال عقل به کمک یک رژیم غذایی خاص

تعمیرکار: پژوهشگران دانشگاه بارسلونا در مطالعه متابولومیکس اخیرشان اظهارکرده اند رژیم غذایی غنی از گیاه(Plant-Ric Diet) با کاهش خطر مبتلاشدن به زوال عقل مرتبط می باشد.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پژوهشگران اسپانیایی در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند پیروی از رژیم غذایی سرشار از محصولات گیاهی خطر مبتلاشدن به اختلالات شناختی و زوال عقل را در سالمندان می کاهد.
پژوهشگران طی این مطالعه رابطه بین متابولیسم اجزای رژیم غذایی، میکروبیوتای روده، متابولیسم درونی و اختلال شناختی را تجزیه و تحلیل کردند. "میریا اوپری ساردا"(Mireia Urpí-Sardà) محقق این مطالعه اظهار داشت: آنچه ما در این مطالعه گروهی تجزیه و تحلیل کردیم، نقش تعدیل کننده رژیم غذایی در خطر مبتلاشدن به اختلالات شناختی بود. یافته های ما نشان میدهد ارتباط معناداری بین این فرآیندها و متابولیت های خاص وجود دارد.
در علم بیوشیمی مواد شرکت کننده در متابولیسم یا سوخت و ساز سلولی را متابولیت(Metabolite) می نامند. در حقیقت متابولیت ها ترکیبات واسطه یا محصول سوخت و ساز سلول زنده هستند و بطور معمول اشاره به مولکول های کوچک شرکت کننده در سوخت و ساز سلولی دارد.
نتایج نشان میدهد که ارتباط محافظتی بین متابولیت های مشتق شده از کاکائو، قهوه، قارچ، متابولیسم میکروبی غذاهای غنی از پلی فنل(سیب، کاکائو، چای سبز، بلوبری، پرتقال وانار) و اختلالات شناختی در سالمندان وجود دارد.
تجزیه و تحلیل نمونه های پلاسما افراد مورد بررسی در این مطالعه نشان داد که تعدادی از متابولیت ها با پیشرفت اختلال شناختی و زوال عقل مرتبط هستند. بعنوان مثال، ۲"-فوروئیل گلیسین" (۲-furoylglycine) و" ۳-متیلانتین"(۳-methylanthine) که نشانگرهای زیستی مصرف قهوه و کاکائو هستند، دارای مشخصات محافظتی هستند و این در حالیست که ساخارین نقش مخربی دارد. ساخارین(Saccharin) که از آن بعنوان شکر مصنوعی نیز یاد می شود، بلورهای سفید رنگی هستند که حدود ۵۵۰ بار بیشتر از ساکاروز(قند معمولی) شیرین است.
بدین سبب تغییر در سبک زندگی و پیروی از یک رژیم غذایی راهبردی برای جلوگیری از زوال شناختی و پیشرفت بیماریهای تخریب کننده عصبی مانند آلزایمر و زوال عقل مفیدست.
"کریستینا آندرس لاکووا"(Cristina Andrés-Lacueva)از دیگر پژوهشگران مطالعه اظهار داشت: مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و غذاهای گیاهی، پلی فنل ها و سایر ترکیبات زیست فعال می تواند به کاهش خطر زوال شناختی ناشی از افزایش سن کمک نماید.
یافته های این مطالعه در مجله "Molecular Nutrition and Food Research" انتشار یافته است.




منبع:

1400/09/22
23:36:05
5.0 / 5
202
تگهای خبر: شركت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
SetFix تعمیرکار