بر پایه زئولیت طبیعی فرآوری شده؛
جاذب فلزات سنگین و مواد سمی از پساب های صنعتی تولید شد
به گزارش تعمیرکار محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید جاذب فلزات سنگین و مواد سمی پسماندهای صنعتی و رطوبت بر پایه زئولیت طبیعی فرآوری شده شدند.
محمد طبیبی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ماده معدنی زئولیت از نوع «کلینوپتیلولیت» دارای خاصیت جذب رطوبت، مواد سیال، کاتیون ها و هیدروکربورها است که با عنایت به نوع فرآوری کاملا گزینشی این ماده، درصدد برآمدیم از آن، جاذبی برای تصفیه پساب صنعتی به تولید برسانیم.
وی با اشاره به اینکه زئولیت به جذب ماده مضر یا مفید می پردازد، اظهار داشت: ازاین رو ماده مناسبی برای جذب پساب صنعتی به حساب می آید.
طبیبی تصریح کرد: این خاصیت جذب به علت حضور یون های منفی آزاد در کناره های شبکه مولکولی clinoptilolite است که با فرآوری شدن، فعال شده و عمل حبس کاتیون ها (فلزات سنگین و سایر مواد بنابه نوع گزینش شدن) را به صورت کامل انجام می دهد.
وی اضافه کرد: همینطور با عنایت به خاصیت تبادل یونی این ماده معدنی، میتوان تمام فرایند از پیش تعیین شده در جداسازی نمک فلزات، آب، هیدروکربور، فلزات و برخی غیر فلزات را با اطمینان کامل در فرایند تصفیه پساب صنعتی انجام داد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه پایلوت این طرح هم اجرایی شده است، اضافه کرد: جاذبی که تهیه کردیم، با استفاده از قدرت جذب فلزات سنگین و مواد سمی می تواند شیرابه پسماند شهری را به کود تبدیل کند که به صورت نیمه صنعتی در کهریزک اجرایی شده است.
وی در مورد تفاوت پروژه های دیگر حوزه تصفیه پساب که توسط سایر محققان کشور انجام گرفته، اظهار داشت: برخی از شرکتهای دیگر ادعای گوگردزدایی محصولات سنگین نفت همچون مازوت در سطح آزمایشگاهی را داشته اند اما به علت عدم دسترسی به کاتالیست مناسب، و عدم اجرای پایلوت پروژه، نتایج پروژه ها مشخص نبوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب