تعمیرگاه ستفیکس
چین و روسیه شركای جدید فضایی

روسیه برای نمونه برداری از یك سیارك و مطالعه یك دنباله دار به چین پیوست

روسیه برای نمونه برداری از یك سیارك و مطالعه یك دنباله دار به چین پیوست

در صورتیکه دو کشور روسیه و چین در حال تبدیل شدن به شرکای فضایی هستند، روسیه در تازه ترین اقدام خود به ماموریت چین برای نمونه برداری از یک سیارک و مطالعه یک دنباله دار پیوسته است.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، چین یک فضاپیمای روسی را برای پرواز در یک ماموریت در آینده برای نمونه برداری از یک سیارک نزدیک به زمین و سپس بازدید از یک دنباله دار در کمربند اصلی سیارک ها انتخاب نموده است.
چین می خواهد این ماموریت جاه طلبانه را در حدود سال ۲۰۲۴ شروع کند. این کشور ابتدا نمونه هایی از یک سیارک کوچک در نزدیکی زمین موسوم به "کاموئوالوا"(Kamo'oalewa) را جمع آوری می کند. سپس فضاپیما برای تحویل نمونه ها به زمین باز خواهد گشت و از جاذبه زمین برای ارسال یک فضاپیمای کوچک به سمت کمربند اصلی سیارک ها برای ملاقات و چرخیدن به دور دنباله دار " ۱۳۳P/Elst–Pizarro" استفاده خواهدنمود.
روسیه با ابزارهای تولید شده توسط انستیتوی تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه به این ماموریت خواهد پیوست. این فضاپیما بعد از فراخوان سال ۲۰۱۹ برای ارائه درخواست توسط اداره ملی فضایی چین(CNSA) برای ماموریت ترکیبی بررسی سیارک و دنباله دار برگزیده شد.
این فضاپیما که فعلا "ژنگ هی"(ZhengHe) نام گرفته به نام یک کاوشگر مشهور نیروی دریایی چین در اوایل دهه ۱۴۰۰ میلادی نام گذاری شده است و تعداد زیادی از دوربین های تصویربرداری، چند طیفی و طیف سنج و همین طور یک رادار، یک مغناطیس سنج و محموله هایی را برای شناسایی طیف وسیعی از ذرات با خود حمل خواهدنمود. حالا تعدادی از این محموله ها از موسسه تحقیقات فضایی روسیه تامین می شود.
"اولگ وایزبرگ" فیزیکدان فضایی در انستیتوی تحقیقات فضایی روسیه و پژوهشگران ارشد این فضاپیما اظهار داشت: ما برای تقسیم ابزار با یک گروه از چین به توافق رسیده ایم. ابزارهای موسوم به "آلتی من"(ULTIMAN) و "آلتی وومن"(ULTIWOMAN) یون ها و الکترون ها را تشخیص می دهند و یک ردیاب کوچک برای مطالعه نحوه تعامل پلاسمای باد خورشیدی با اجسام کوچک نیز توسط طرف روسی تهیه می شود. این ابزارها هر اتمسفر و یونوسفر بالقوه نازک دنباله دار کمربند اصلی سیارک ها را اندازه گیری می کند و همین طور برهمکنش بین باد خورشیدی و این دو جرم کوچک را مطالعه می کند.
بر طبق طرح اولیه این ماموریت، این ماموریت جاه طلبانه شاهد این خواهد بود که فضاپیما از چهار بازوی رباتیک برای فرود روی "Kamo'oalewa" استفاده خواهدنمود و خودرا روی سطح این سیاره میخ خواهدنمود تا مستحکم باقی بماند.
"ژانگ هی" علاوه بر حمل یک کپسول نمونه برداری که نمونه های این سیارک را به زمین منتقل می کند، همین طور یک نانومدارگرد و یک نانوفرودگر را برای سنجش ازراه دور و اکتشاف زمینی دنباله دار "۱۳۳P" حمل می کند.
این فضاپیما از مواد منفجره برای آشکار کردن سطح زیرین این دنباله دار پیش از فرود نانوفرودگر استفاده خواهدنمود و از ابزارهای خود برای مطالعه ترکیب سطح زیرین این دنباله دار با اشتیاق به کشف آب و مواد فرار و بخار شدنی استفاده می نماید.
چین و روسیه سابقه همکاری طولانی در پروازهای فضایی دارند که به دهه ۱۹۵۰ میلادی برمی گردد؛ زمانی که اتحاد جماهیر شوروی از توسعه اولیه موشک های چینی پشتیبانی کرد. اخیراً در ماه مارس چین و روسیه تفاهم نامه ای در مورد ایجاد یک پروژه رباتیک مشترک در ماه امضا کردند. این "ایستگاه تحقیقاتی بین المللی ماه" متشکل از فرودهای سفینه های فضایی کوچک در قطب جنوب ماه خواهد بود، اما می تواند به سازه های بزرگتر و زیستگاه های نهایی خدمه گسترش یابد.
گفتنی است که روسیه بعنوان یکی از اعضای ایستگاه فضایی بین المللی، در پروژه "دروازه ماه" ناسا برای ایجاد یک ایستگاه مداری در مدار ماه مشارکت ندارد که این نشان دهنده تغییر در مشارکت و همکاری بین قدرت های اصلی فضایی است.



1400/01/30
14:19:55
5.0 / 5
997
تگهای خبر: تشخیص , ربات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار