تعمیرگاه ستفیکس

چگونه قطرات بزاق در هوا پخش می شوند؟

چگونه قطرات بزاق در هوا پخش می شوند؟

تعمیركار: برای نخستین بار، دانشمندان ˮدانشگاه پرینستونˮ آمریكا بصورت مستقیم مكانیزم تولید قطرات در حفره دهان در حین گفتار روزمره را تصویرسازی كردند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، طی این مطالعه آنها از یک تکنیک تصویربرداری با سرعت بالا استفاده کردند تا نشان دهند دقیقاً چگونه هنگام صحبت کردن قطرات بزاق به بیرون پخش می شوند. وقتی دهان ما باز می شود تا صداهای گفتاری تولید نماید، ابتدا یک نوار بزاق دهان بر روی لب پخش می شود. با جدا شدن لب ها، این نوار مایع به نوارهای رشته مانند شکسته و تبدیل می شود. جریان هوای خارج شده از ریه ها، رشته ها را کشیده و نازک تر می کند تا اینکه سرانجام آنها پاره شده و به صورت قطره های کوچک در هوا پراکنده می شوند و نکته جالب این است که تمامی اینها تنها در کسری از ثانیه رخ می دهد.
درک عمیق تر از تشکیل این قطرات و روند پراکندگی می تواند به ایجاد استراتژی های جدید و بهتر برای کمک به کاهش سرعت شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ختم شود. هاوارد آلوین استون (Howard Alvin Stone)استاد دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه پرینستون اظهار داشت: مطالعه ما بینشی جدید در مورد منشا قطرات بیرون آمده از دهان هنگام صحبت را فراهم می آورد که این مساله می تواند به جلوگیری از شیوع بیماری هایی مانند کووید-۱۹ کمک نماید.
در هفته های ابتدایی شیوع کووید-۱۹، دانشمندان سراسر جهان بر درک نحوه انتقال ویروس متمرکز بودند. به همین ترتیب، دانشمندان این مطالعه می خواستند تخصص مکانیک سیالات خودرا در مورد این حل مشکل بکار گیرند. آنها بر نحوه انتقال بیماری در افراد بدون علامت تمرکز داشتند، افرادی که سرفه و عطسه نمی کردند اما به طور انفجاری ذرات مملو از هوا و عوامل بیماری زا را منتشر می کردند را مورد بررسی قرار دادند. استون اظهار داشت: ما در ماه آوریل یک مقاله درباره انتقال بیماری توسط افراد ناقل بدون علامت نوشتیم.
طی این مطالعه، "مانوک آبکاریان"(Manouk Abkarian) مدیر تحقیق مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه(CNRS) بیشتر آزمایشات را روی خودش انجام داد و از صحبت کردن استون تصویربرداری کرد.
آزمایش بدین گونه بود که آبکاریان روی صندلی در اتاقی مه آلود(مه حاصل از ماشین تولید کننده مه) نشسته بود. او در صورتیکه به سمت یک صفحه لیزر، یک صفحه تخت و یک صفحه نازک با نور لیزر صحبت می کرد، آواهای مختلفی را بیان کرد. صفحه لیزر به سبب اثر پراکندگی نور هنگام عبور از صفحه، ذرات خارج شده از دهان آبکاریان را شناسایی کرد. یک دوربین سریع تصاویر این پراکندگی را ثبت نمود و این مساله پژوهشگران را قادر ساخت تا با تجزیه و تحلیل داده ها بتوانند میزان تولید قطرات را در هر صدای گفتاری اندازه گیری کنند.
دانشمندان برای تجسم شکل گیری قطرات در حین صحبت کردن، تصاویر ثبت شده توسط دوربین قرار داده شده در داخل دهان فرد صحبت کننده را بزرگنمایی کردند. دوربین با جزئیات اعجاب انگیز پنج هزار فریم در هر ثانیه تحت نور شدید تصاویر را ثبت می کرد.
بگفته پژوهشگران فرض بر این است که تشکیل قطرات به دو روش اتفاق می افتد: از راه ترکیدن لایه های/نوارهای نازک در اعماق ریه ها یا بوسیله قطرات برشی جریان هوا حاصل از سطوح پوشش داده شده با بزاق در مجرای هوایی فوقانی که شامل گلو و دهان است.
آبکاریان اظهار داشت: کسی قبلاً نتوانسته است به صورت مستقیم تشکیل قطرات در ریه ها یا مجاری هوایی فوقانی را تصویرسازی کند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند همانطور که توسط کارشناسان بهداشت عمومی در جهان سفارش می شود، استفاده از ماسک می تواند در جلوگیری از پخش شدن این ذرات به بیرون موثر باشد.





منبع:

1399/07/24
11:32:28
5.0 / 5
1776
تگهای خبر: مهندس , مهندسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار