تعمیرگاه ستفیکس
با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت می گیرد

كنترل دیابت با كمك یك الگوریتم هوش مصنوعی

كنترل دیابت با كمك یك الگوریتم هوش مصنوعی

تعمیركار: پژوهشگران آمریكایی، یك الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع نموده اند كه می تواند به بیماران مبتلا به دیابت نوع یك در كنترل سطح گلوكز خون كمك نماید.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران و پزشکان "دانشگاه بهداشت و علوم اورگن"(OHSU) با بهره گیری از هوش مصنوعی و نظارت خودکار، روشی طراحی نموده اند که می تواند به بیماران مبتلا به دیابت نوع یک در مدیریت بهتر سطح گلوکز خون کمک نماید.
"نیکول تایلر"(Nichole Tyler)، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه بهداشت و علوم اورگن و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: طراحی سیستم ما منحصر به فرد است. ما این الگوریتم هوش مصنوعی را کاملا با بهره گیری از شبیه سازی کامپیوتری طراحی نموده ایم و هنگامی که داده های مربوط به افراد مبتلا به دیابت را به آن دادیم، سفارش هایی را دریافت کردیم که شباهت بسیاری به سفارش های متخصصان داشت.
این فناوری، از اهمیت زیادی برخوردارست برای اینکه معمولا بین قرار ملاقات های افراد مبتلا به دیابت با متخصص، سه تا شش ماه فاصله وجود دارد. اگر سطح گلوکز خون در این فاصله بیش از حد افزایش یا کم شود، بیمار در معرض نتایج خطرناک آن قرار خواهد گرفت. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع یک، انسولین مورد نیاز خودرا تولید نمی کند؛ در نتیجه آنها باید گلوکز مورد نیاز خودرا طی روز، به صورت مداوم و بواسطه تزریق دریافت نمایند.
این الگوریتم با کمک یک اپلیکیشن هوشمند تلفن همراه موسوم به "دیلی دوز"(DailyDose)، سفارش هایی را ارائه می دهد که شباهت آنها با سفارش های متخصصان، حدود ۶۷.۹ درصد است.


پژوهشگران در این پروژه، ۱۶ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک را طی چهار هفته مورد بررسی قرار دادند. بررسی ها نشان داد که این مدل می تواند مشکل "افت قند خون" یا "هیپوگلیسمی"(hypoglycemia) را کم کند. اگر هیپوگلیسمی درمان نشود، می تواند بیمار را به کما ببرد و یا به مرگ او بیانجامد.
"پیتر ژاکوب"(Peter Jacobs)، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه بهداشت و علوم اورگن و از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: الگوریتم های دیگری نیز برای رفع این مشکل وجود دارند اما پژوهش های بالینی زیادی دراین زمینه به چشم نمی خورد. تعداد کمی از این پژوهش ها، نتیجه آماری قابل توجهی داشته اند و بیشتر آنها، سفارش های الگوریتم را با سفارش های پزشک مقایسه نمی کنند. الگوریتم ما علاوه بر بهبود کنترل گلوکز، سفارش هایی را ارائه می دهد که به سفارش های پزشکان نزدیک هستند و پزشکان، بیش از ۹۹ درصد این سفارش ها را ایمن دانسته اند.
پژوهشگران دانشگاه بهداشت و علوم اورگن قصد دارند فناوری خودرا بهبود ببخشند.
"جسیکا کستل"(Jessica Castle)، استادیار پزشکی دانشگاه بهداشت و علوم اورگن و از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: ما برنامه هایی برای چند سال آینده داریم تا بتوانیم چندین آزمایش بزرگ تر را طی هشت و سپس ۱۲ هفته انجام دهیم و "دیلی دوز" را با دیگر راهبردهای درمانی مقایسه نماییم.
این پژوهش، در مجله "Nature Metabolism" به چاپ رسید.




منبع:

1399/03/24
14:33:10
5.0 / 5
2847
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار