تغییر نام تلسكوپ جدید ناسا به افتخار مادر هابل
تعمیركار تغییر نام تلسكوپ جدید ناسا به افتخار مادر هابل
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ناسا "تلسکوپ نقشه برداری میدان باز فروسرخ" یا "WFIRST" را به افتخار "نانسی گریس رومن "(Nancy Grace Roman) که به "مادر هابل" هم شناخته می شود تغییر نام داد.
مقرر است تلسکوپ "WFIRST "که پرچمدار تلسکوپ ها است، در سال ۲۰۲۵ میلادی به فضا پرتاب شود.
این تلسکوپ نه فقط سیاره های فراخورشیدی دور و کوچک را کشف می کند، بلکه انواع گسترده ای از اجرام کیهانی مانند کوتوله های قهوه ای و سیاه چاله ها را نیز در بر می گیرد.
مقرر است "تلسکوپ نقشه برداری میدان باز فروسرخ" نواحی ۱۰۰ برابر بزرگ تر از تلسکوپ هابل ناسا را مشاهده و رصد کند. بدین جهت این تلسکوپ قادر خواهد بود سیگنال های مادون قرمز ضعیف از سراسر کیهان را کشف کند.
حال ناسا اسم این تلسکوپ را به افتخار "نانسی گریس رومن" به "تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن" یا به صورت کوتاه به "تلسکوپ فضایی رومن" تغییر داده است.
ناسا گفته این تلسکوپ سیارات فراخورشیدی یا جهان هایی ماورای منظومه شمسی را بررسی و پیدا خواهدنمود.
تلسکوپ رومن ۲.۴ متر آینه اولیه دارد و قادر خواهد بود تصاویری از فضای عمیق با همان وضوح تلسکوپ هابل ثبت کند اما میدان دید این تلسکوپ ۱۰۰ برابر عریض تر است و می تواند تصویربرداری های بیشتری از آسمان در زمانی کوتاه تر انجام دهد.
نانسی گریس رومن
رومن، اولین زنی بود که موفق شد به سمت مدیریت ناسا برسد. وی در سال ۱۹۴۹، مدرک دکتری ستاره شناسی خودرا از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و در سال ۱۹۶۰ میلادی به سمت ریاست ستاره شناسی در اداره علوم فضایی ناسا رسید و این سمت را به مدت ۲۰ سال حفظ کرد. رومن در سال ۱۹۷۹ سال ها قبل از زمانی که حتی پروژه ساخت "WFIRST" پیشنهاد شود، بازنشسته شد.
وی در برنامه های قابل توجهی همچون ماموریت تلسکوپ فضایی "کاوشگر زمینه کیهان" یا "کوبی"(COBE) و "تلسکوپ فضایی هابل"(Hubble Space Telescope) شرکت داشت.
"جیم برایدنستاین"(Jim Bridenstine)) مدیر ناسا در اطلاعیه ای اظهار داشت: به خاطر رهبری و دید "نانسی رومن" بود که ناسا توانست در حوزه اخترفیزیک پیشگام شود و تلسکوپ هابل را بعنوان قدرتمندترین و پربارترین تلسکوپ فضایی جهان به فضا ارسال نماید.
وی ادامه داد، برای نامگذاری تلسکوپ "WFIRST" هیچ نامی بهتر از نام رومن، به ذهنم نمی رسد.
این زن دانشمند در نهایت در سال ۲۰۱۸ میلادی در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب