به منظور شناسایی باكتری ها؛
بررسی سریع نمونه های آزمایشگاهی با كمك سنسور زیستی دانشمند ایرانی
به گزارش تعمیركار یك محقق ایرانی با رهبری گروهی از دانشمندان، یك سنسور زیستی ابداع كرده كه می تواند نمونه آزمایشگاهی بیماران را برای وجود باكتری های مضر در مدت زمانی بسیار كوتاه تحلیل كند.
به گزارش تعمیركار به نقل از نیواطلس، هم اكنون برای تشخیص اینكه آیا باكتری زیان آوری در نمونه های بیولوژیك بیمار وجود دارد یا خیر به صورت معمول طی ۲ تا ۵ روز مشخص می گردد و در این زمان احتمال دارد هرگونه عفونتی در بدن او وخیم تر شود.
در همین راستا محمدحسین ظریفی استادیار دانشگاه بریتیش كلمبیا كانادا با رهبری گروهی از محققان و با همكاری با دانشگاه كلگری یك سنسور زیستی ابداع نموده اند كه می تواند نمونه ها را بلافاصله در محل بررسی كند.
هم حالا نمونه اولیه این سنسور تولید شده كوچك و ارزان است. دستگاه مذكور سیگنال های میكروویو ۲.۵ گیگاهرتزی را به نمونه های مایع زیستی وارد می نماید. سنسور با تحلیل تغییرات در دامنه رزونانس و فركانس سیگنال می تواند هر گونه باكتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را تعیین كند.
این سنسور هنگامی كه روی نمونه های مایع با غلظت های مختلف باكتری E.coli آزمایش شد، خوانش دقیقی از میزان باكتری و حدودا بلافاصله و در مدت زمانی بسیار كوتاه ارائه نمود.
این تحقیق در نشریه Nature Scientific Reports منتشرشده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب