سیاره سرخ از منظر مریخ نورد كنجكاوی
تعمیركار سیاره سرخ از منظر مریخ نورد كنجكاوی
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا، مریخ نورد كنجكاوی یك كاوشگر، عكاس، زمین شناس و شیمیدان است كه این روزها در حال بررسی همه جانبه مریخ است.
این مریخ نورد در تاریخ ۱۱ اكتبر بعد از آنكه دومین آزمایش "شیمی خیس"(wet chemistry) خویش را با استفاده از حلال ها برای كمك به آزمایشگاه قابل حمل آن در شناسایی مولكول های مبتنی بر كربن مورد نیاز برای تشكیل زندگی كه "تركیبات آلی"(organic compounds) نام دارند، به پایان رساند یك سلفی از خود گرفت.
در حدود ۹۸۴ فوت(۳۰۰ متر) پشت این مریخ نورد، منطقه "ورا روبن ریج"(Vera Rubin Ridge) قرار دارد كه كنجكاوی تقریباً یك سال قبل از آن خارج شد. جلوتر از این منطقه، می توانید گودال گیل و لبه شمالی این گودال را مشاهده كنید. كنجكاوی به كوه شارپ كه كوهی به طول ۵ مایل(۵ كیلومتری) است و در داخل گودال قرار دارد، صعود كرده و این سلفی را از خود به ثبت رسانده است.
كوه ائولیس یا كوه شارپ، یك كوه در مریخ است كه در مركز "گودال گیل"(Gale Crater) سربرافراشته است. ارتفاع این كوه از كف گودال گیل بیشتر از ۵.۵ كیلومتر است. گودال "گِیل"، دهانه ای در مریخ است كه در اثر تغییری در سطح مریخ شكل گرفته و شواهد بسیاری در خصوص وجود آب در گذشته در آن دیده می شود. وجود چنین شواهدی، گودال "گِیل" را به مكان مناسبی جهت بررسی های مریخ نورد كنجكاوی تبدیل نموده است. این سلفی توسط تصویربردار لنز دستی مریخ نورد(Mars Hand Lens Imager) گرفته شده است. این دوربین در انتهای بازوی روباتیك مریخ نورد قرار دارد.
این مریخ نورد كه هم اكنون در مأموریت به سر می برد، هنگام حركت در مریخ و ارسال داده های جدید در مورد محیط مریخ و تغییرات آن به مرور زمان، نمونه هایی را از هر لایه جمع آوری می كند. شاید كنجكاوی در مأموریت های آینده خود بتواند لایه های بیشتری را برای ارزیابی ساختار صخره های مریخ، مورد بررسی قرار دهد. این مأموریت ها می توانند از اسرار بیشتری در مورد مریخ میلیون ها سال پیش پرده بردارند.
مریخ نورد كنجكاوی
این كاوشگر پیچیده ترین كاوشگری است كه سازمان فضایی آمریكا، ناسا، به سیاره سرخ (مریخ) فرستاده است. این خودروی شش-چرخه ۲٫۹ متر طول و ارتفاعی به اندازه قد یك انسان معمولی و ۸۹۹ كیلوگرم وزن دارد و می تواند بر روی سطح سیاره حركت نماید و از موانعی تا ارتفاع ۷۵ سانتی متر بالا رود و دارای یك باتری پلوتونیوم است كه به آن اجازه می دهد تا بیشتر از ۱۰ سال به حركت ادامه دهد كه برای بازدید از كل كفِ گودال گیل و حتی صعود به قله كوه شارپ در مریخ زمانی كافی است. این وسیله كه مجهز به انواع تجهیزات علمی است، می تواند از خاك نمونه برداری و سنگ ها را سوراخ كند. یك بازوی رباتیك، نمونه ها را برای آنالیز تركیب شیمیایی به آزمایشگاه درون وسیله منتقل می كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب