رشد و توسعه اندام های كوچك سایبورگ خارج از سلول های بنیادی
تعمیركار: پژوهشگران ˮدانشگاه هارواردˮ در مطالعه اخیرشان موفق به رشد اندام های كوچك سایبورگ در خارج از سلول های بنیادی شدند.
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران دانشگاه هاروارد با ادغام فناوری "نانوالكترونیك" در كشت سلولی موفق ایجاد " ارگانوئید یا شبه اندام سایبورگ" شدند.
سایبورگ (Cyborg) كوتاه شدهٔ سایبرنتیك (Cybernetic) و ارگانیسم (Organism) به یك موجود با هر دو اجزای ارگانیك و مكانیكی گفته میشود.
دانشمندان اغلب برای یادگیری در مورد بیماری ها و توسعه داروها باید آزمایش هایی را بر روی حیوانات و یا سلول هایی كه در یك ظرف كشت سلولی پرورش داده می شوند، انجام دهند. از آنجاییكه اندامها كوچك یا ارگانوئیدهای شبه اندام انسان هستند، گزینه ای عالی برای انجام آزمایش محسوب میشوند. در سالهای اخیر دانشمندان نسخه هایی كوچك از مغز، قلب، ریه ها، كبد، كلیه ها و معده را توسعه داده اند.
اما مطالعه این اندام های كوچك و سه بعدی چندان آسان نیست. استفاه از حسگرها هم مناسب نمی باشد برای اینكه حتی اگر به بافت سلول لطمه نرسانند، بازهم قابل استفاده نیستند چونكه برای جستجو و بررسی درون این اندام ها نیز بسیار بزرگ هستند بدین سبب پژوهشگران دانشكده مهندسی و علوم كاربردی هاروارد (SEAS) راهی برای ادغام حسگرها پیدا كردند. پژوهشگران در مطالعه اخیر خود ارگان های كوچك سایبورگ موسوم به "سایبورگانوئید" (cyborg organoids یا cyborganoids)ایجاد كردند.
پژوهشگران برای این كار ابتدا از سنسورهای نانوالكترونیك در چارچوب شبكه های كششی استفاده كردند. این شبكه ها از سنسورهای كوچك دارای رابط های خم شدندی تشكیل شده اند. این شبكه های نانویی سپس روی یك صفحه سلول های بنیادی قرار گرفتند و به تدریج در اطراف آنها رشد كردند. با گذشت زمان، سلول ها به ساختارهای ارگانوئیدی سه بعدی تبدیل شدند و باردیگر شبكه های الكترونیكی را با آنها تنظیم كردند و درنهایت توانستند سایبورگانوئیدهای مجهز به سنسور توسعه دادند.
طی این مطالعه، پژوهشگران توانستند سلولهای بنیادی را در "كاردیومیوسیتها" (cardiomyocytes) كه یك نوع سلول قلب هستند جدا كرده و سپس حسگرهایی را برای نظارت و ضبط فعالیت سلول ها به مدت ۹۰ روز تعبیه كنند.
بگفته پژوهشگران از این روش می توان برای مطالعه چگونگی توسعه و تمایز سلول ها به بافت های مختلف و همین طور یافتن راه هایی برای ایجاد داروهای جدید و سایر روش های درمانی بهره برد.
یافته های این مطالعه در مجله "Nano Letters "منتشر شد.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب