تعمیرگاه ستفیکس

کلیه خوک پیوند زده شده به انسان، بعد از یک ماه همچنان کار می کند

کلیه خوک پیوند زده شده به انسان، بعد از یک ماه همچنان کار می کند

تعمیرکار: گروهی از پژوهشگران «دانشگاه نیویورک» یک ماه پیش، یک کلیه خوک را به بدن انسان پیوند زدند و الان اعلام نموده اند که کلیه پیوندی همچنان درحال کار کردن است.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، به محض اینکه خبر موفقیت گروهی از پژوهشگران «دانشگاه آلاباما»(University of Alabama) در پیوند یک کلیه خوک اصلاح ژنتیکی شده به یک بیمار انسان و کار کردن آن به مدت یک هفته انتشار یافت، خبر رسید که گروه دیگری موفق شده اند از این مدت زمان فراتر برود. در یک گام دلگرم کننده دیگر برای رفع کمبود اعضای پیوندی، جراحان مرکز پزشکی «لانگون هلث دانشگاه نیویورک»(NYU Langone Health) یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را برای نخستین بار بیش از یک ماه زنده نگه داشتند و کلیه پیوندی بطور کامل در بدن یک بیمار مرگ مغزی عمل کرد.
پیوند اعضا از معجزات جراحی مدرن است که جان صدها هزار نفر را نجات داده و در عین حال، کیفیت زندگی آنها را نیز بهبود بخشیده است. مشکل اینجاست که اندام های مناسب خیلی کم هستند و عرضه به هیچ وجه به تقاضا نزدیک نمی گردد. تنها در آمریکا، ۲۶ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ کلیه های جدید دریافت نمودند. با این وجود، ۸۰۸ هزار نفر به بیماری کلیه در مرحله نهایی مبتلا هستند و لیست انتظار پیوند، ۱۰۳ هزار نفر را در بر دارد.
از آنجائیکه اندام های انسانی کافی جهت استفاده وجود ندارد، پزشکان، جراحان و دانشمندان بدنبال جایگزین هایی هستند که اندام های مصنوعی تولید شده از بافت زنده و اندام های حیوانات نسبتا سازگار را در بر می گیرند. خوک ها خصوصاً مورد علاقه دانشمندان هستند برای اینکه از بسیاری جهت ها، اندام های داخلی آنها شباهت بسیاری به بدن ما دارند.


یکی از اشکالات بزرگ این است که خوک ها مولکول قندی به نام «آلفا گال»(alpha-gal) دارند که انسان ها فاقد آن هستند. این بدان معناست که به عنوان مثال، وقتی یک کلیه خوک در بدن انسان قرار می گیرد، سیستم ایمنی گیرنده به حالت هشدار فوری می رود که به آن «رد فوق حاد» می گویند و در عرض چند دقیقه بعد از اتصال اندام خوک پیوندی به جریان خون رخ می دهد.
روش معمول برای رسیدگی به این امر، اصلاح ژنتیکی خوک برای عدم تولید آلفا گال با بهره گیری از ۱۰ ویرایش کد ژنتیکی خوک است. پژوهشگران لانگون هلث برای این پروژه، یک اصلاح حذفی را همراه با داروهای استاندارد سرکوب کننده ایمنی و غربال گری فشرده برای «سیتومگالوویروس خوک»(pCMV) و شش ویروس خوکی دیگر که می توانند موجب نارسایی اندام شوند، انتخاب کردند.


به دلیلهای اخلاقی واضح، پیوند روی یک بیمار مرد ۵۷ ساله مرگ مغزی انجام شد که از قبل با این روش موافقت کرده بود و اعضای او برای پیوند نامناسب بودند. کلیه های خود بیمار برداشته شدند و کلیه خوک جایگزین یکی از آنها شد. کلیه با قرار دادن غده تیموس خوک در زیر لایه بیرونی اندام اصلاح گردید. تیموس به بدن گیرنده کمک می نماید تا اندام جدید را تشخیص دهد و از واکنش های ایمنی بعدی جلوگیری می کند.


تا حالا کلیه بیش از ۳۲ روز زنده و سالم باقی مانده و بطور کامل کار کرده که یک رکورد جدید است. بیوپسی و نظارت ها نشان می دهند که اندام در سطح مطلوب کار می کند. خوک «گال سیف»(GalSafe) توسط یکی از شرکت های تابعه «یونایتد تراپیوتیکس»(United Therapeutics) تولید شده و توسط «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) برای کاربرد پزشکی و به عنوان منبع غذایی برای افرادی که از آلرژی گوشتی به نام سندروم آلفا گال رنج می برند، تایید شده است.
آزمایش ها مقرر است با اجازه خانواده بیمار، کمیته اخلاق و حمایت های یونایتد تراپیوتیکس تا سپتامبر ادامه یابند.
دکتر «رابرت مونتگومری»(Robert Montgomery) از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما تمایل داریم از خوکی استفاده نمائیم که ایمنی آن قبلا توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است. ترکیب این نتایج با آن چه تا حالا در پژوهش های پیوند خارجی خود یافته ایم، ما را به مرحله کارآزمایی بالینی نزدیک تر می کند. ما می دانیم که این روش، پتانسیل نجات دادن جان هزاران نفر را دارد اما می خواهیم از حداکثر ایمنی و مراقبت در حین حرکت به جلو اطمینان حاصل نماییم.



1402/05/27
20:31:09
5.0 / 5
219
تگهای خبر: استاندارد , تشخیص , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار