تعمیرگاه ستفیکس
با قانون جهش تولید دانش بنیان-۴

انعقاد قرارداد پژوهشی دستگاههای اجرائی با دانش بنیانها

انعقاد قرارداد پژوهشی دستگاههای اجرائی با دانش بنیانها

تعمیرکار: برمبنای طرح جهش تولید دانش بنیان، دستگاه های اجرائی می توانند از محل بودجه پژوهشی شان، با شرکتهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری قرارداد پژوهشی منعقد کنند.



به گزارش تعمیرکار به نقل از مهر، طرح جهش تولید دانش بنیان که بتازگی توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است اکنون برای اجرا به دستگاه های اجرائی ابلاغ گردیده است.
این طرح که به پشتوانه همفکری با فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری کشور تدوین شده، در جهت مانع زدایی از تولید دانش بنیان طراحی و به تصویب رسیده و به اعتقاد طراحان آن در صورت اجرا می تواند مسیر پیشرفت و تحقق اهداف اقتصاد دانش بنیان را هموارتر کند.
قانون جهش تولید دانش بنیان مشتمل بر ۲۰ ماده است و در امتداد تکمیل «قانون پشتیبانی از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات» و با هدف رفع چالشهای شرکتهای دانش بنیان تهیه و تدوین شده است. از دیگر اهداف این قانون، تامین الزامات مورد نیاز برای رشد اقتصادی حوزه دانش بنیان محسوب می شود.
مجلس معتقد می باشد با قانونی شدن این طرح، «شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان» که ریاست آنرا رییس جمهور بر عهده دارد، می تواند شرکت های دانش بنیان را از حاشیه اقتصاد خارج کند.
در شماره پیش از سلسله مطالب «با قانون جهش تولید دانش بنیان» به مفاد ۵و۶طرح پرداختیم و در این شماره مفاد ۷و۸ انتشار یافته است.
ماده ۷ و ۸ این قانون به «حمایت از کالاهای ایرانی تولیدات و خدمات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان» و «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات» ارتباط دارد.
تکلیف دستگاه های اجرائی در پشتیبانی از کالاهای ایرانی
ماده ۷- بمنظور پشتیبانی از کالاهای ایرانی، تولیدات و خدمات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان
الف- دستگاه های اجرائی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند با شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری قرارداد در رابطه با کالا و خدمات دانش بنیان از محل بودجه به پژوهشی در آن دستگاهها منعقد نمایند. مزایای بندهای «الف» و با ماده (۱۲) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و پشتیبانی از کالای ایرانی به قراردادهای آنها در عرصه تولید کالا و خدمات دانش بنیان تسری می یابد.
ب- در ماده (۲۶) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و پشتیبانی از کالای ایرانی، عبارت مواد (۱۲) و (۱۳)، جایگزین عبارت «ماده (۱۲)» می شود.
وظایف شورای راهبری فناوری ها و تولید دانش بنیان
ماده ۸- در قانون پشتیبانی از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات:
الف- در ماده (۲)؛ ۱- عبارت «شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان متشکل از رییس جمهور رییس شورا)، معاون علمی و فناوری رییس جمهور (نایب رییس شورا)، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر جهاد کشاورزی و چهار نفر از اعضای کمیسیون های آموزش، تحقیقات و فناوری، صنایع و معادن، اقتصادی و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر جایگزین عبارت «شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری» می شود.
۲- دو تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می شود:
تبصره ۱- هرگونه استفاده از مزایا، امتیازات و تسهیلات عنوان شده در این قانون برای شرکتها و مؤسسات دانش بنیان، بعد از انطباق با اهداف مندرج در این قانون و متناسب با خاصیت ها و انواع آنها، توسط هر یک از اعضا جهت تصویب به شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان ارائه می گردد. همین طور کلیه دستگاه های مجری این قانون موظف می باشند مزایا، امتیازات و تسهیلات خود در پشتیبانی از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان را بمنظور بررسی انطباق با اهداف مندرج در این قانون به شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان اطلاع رسانی کرده و در صورت تشخیص عدم انطباق و مغایرت، نسبت به توقف و در صورت کوتاهی نسبت به انجام آن اقدام کنند:
تبصره ۲- دبیرخانه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تشکیل و جلسات آن شورا حداقل ماهی یکبار انجام می شود.
ب- در مواد (۲)، (۷) و (۱۲) عبارت «معاونت علمی و فناوری رییس جمهور» حسب مورد جایگزین عبارت «دبیرخانه» و «دبیرخانه شورا» می شود.
پس در ماده (۴) عبارت «شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، پیش از عبارات «ارائه نماید» و «موظف است» جایگزین کلمه «شورا» می شود.
ت- در ماده (۵) عبارت زیر نظر شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان به عنوان هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی جایگزین عبارت وابسته به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و زیر نظر رییس شورا می شود.
- در تبصره (۳) ذیل ماده (۵) و ماده (۱۳) کلمه «شورا»، جایگزین عبارت «شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری» می شود
ج- در ماده (۹) عبارت دو در چهارچوب مصوبات شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان و بعد از انطباق با اهداف مندرج در ماده (۱) این قانون توسط شورای مذکور، از مزایای شرکتها و مؤسسات دانش بنیان» بعد از عبارت مبادلات مالی بین المللی» اضافه می شود.
ج- متن زیر جایگزین ماده (۱۰) می گردد:
ماده ۱۰- کارکنان شاغل در پارکهای علم و فناوری مشمول ماده (۹۱) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۹۷/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی می باشند. بخشنامه اجرائی این ماده ظرف سه ماه بعد از تصویب این قانون به پیشنهاد وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.


منبع:

1401/04/19
14:14:43
5.0 / 5
424
تگهای خبر: اقتصادی , تشخیص , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار