تعمیرگاه ستفیکس

آیا پای چینی ها زودتر از آمریکایی ها به ماه خواهد رسید؟

آیا پای چینی ها زودتر از آمریکایی ها به ماه خواهد رسید؟

تعمیرکار: بگفته یک مقام ارشد آژانس فضایی سرنشین دار چین، این کشور درحال آماده سازی برای فرود بر روی ماه است و می خواهد کاری کند که در آینده فضانوردانش روی سطح ماه گام نهند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، "دونگ ننگلی"(Dong Nengli) رییس دفتر فناوری آژانس فضایی سرنشین دار چین بتازگی در یک کنفرانس خبری در دفتر اطلاعات شورای دولتی در پکن اظهار داشت که برنامه ریزان و مهندسان برنامه های فضایی درحال تحقیق بر روی نقشه این عملیات و فناوری های لازم برای فرود انسان بر ماه هستند.
وی در گفتگو با خبرنگاران اظهار نمود: نتایج کار پژوهشگران در زمان مناسب دیده خواهد شد و فضانوردان ما اساسا روی ماه فرود خواهند آمد.
در این کنفرانس خبری از چهره های سرشناس برنامه های فضایی سرنشین دار چین که از اعضای حزب کمونیست چین نیز هستند دعوت شد تا کارها و افکار خودرا با خبرنگاران به اشتراک گذارند.
مقامات فضایی چین یک برنامه بلندمدت برای فرود فضانوردان بر روی ماه و ایجاد حداقل یک ایستگاه علمی در آنجا دارند. آنها امیدوارند بتوانند از این ماموریت های سرنشین دار برای انجام آزمایشات علمی و تحقیقات فناوری، کشف راه های توسعه منابع ماه و تقویت قابلیت های فضایی این کشور استفاده کنند.
"ژو یانفی"(Zhou Yanfei) معاون بخش طراحی برنامه فضایی سرنشین دار چین، سپتامبر ۲۰۲۰ اظهار داشت که این کشور به سبب داشتن فناوری های خاص، متخصصان ماهر و نوآور و سیستم های تحقیقاتی و مدیریتی کارآمد، قادر به ارسال فضانوردان به ماه است.
"وانگ یانان"(Wang Yanan)، سردبیر ارشد مجله" Aerospace Knowledge" اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف، مهندسان چینی باید پیش از ترتیب دادن سفری به ماه برای فضانوردان چینی، موشک ها و فضاپیماهای حامل، جدید و قوی تری بسازند.
یانان اظهار داشت: موشک ها و فضاپیماهای سرنشین دار فعلی کشور نمی توانند فضانوردان را به ماه بفرستند برای اینکه برای چنین ماموریتی طراحی نشده اند. ما باید یک موشک جدید، یک فضاپیمای جدید، یک ماژول فرود بر ماه و یک لباس فضایی جدید برای پیاده روی در ماه طراحی نماییم. ما همین طور باید سیستم پشتیبانی زمینی خودرا که برای عملیات در مدار نزدیک زمین(به جای روی سطح ماه) طراحی شده است را نیز برای رسیدن به این هدف ارتقا دهیم.
طراحان آکادمی فناوری وسیله پرتاب چین که از سازندگان اصلی موشک های حامل این کشور هستند درحال تحقیق و کار بر روی موشک فوق سنگینی هستند که چندین برابر بزرگتر و قدرتمندتر از "لانگ مارچ ۵"(Long March ۵) است. "لانگ مارچ ۵" حالا بزرگترین و قوی ترین موشک از خانواده موشک های لانگ مارچ چین است.
بگفته طراحان، موشک جدید که هنوز نامش مشخص نشده است دارای طولی نزدیک به ۹۰ متر و وزن پرتابی (liftoff weight) در حدود ۲۰۰۰ تن خواهد بود و قادر خواهد بود یک فضاپیمای ۲۵ تنی را در راه زمین-ماه قرار دهد.
آژانس فضایی آمریکا(ناسا) نیز چند سالی است که با تمام فراز و نشیب ها، بازگشت به کره ماه را در سر می پروراند، در صورتیکه این دفعه می خواهد یک پایگاه اقامتی ثابت در این قمر راه اندازی و ماه را به یک اقامتگاه دائم تبدیل کند.
اما ناسا برای تحقق این برنامه موسوم به "آرتمیس" چه چالش هایی را پشت سر گذاشته و با چه چالش هایی روبرو است؟ برنامه "آرتمیس"(Artemis) یک برنامه پرواز فضایی انسانی بین المللی با تامین بودجه از جانب دولت ایالات متحده است که هدف آن فرود آوردن نخستین زن و یک مرد دیگر روی کره ماه در منطقه قطب جنوب ماه تا سال ۲۰۲۴ است اما بتازگی این ماموریت به تعویق افتاده است. ماموریت آرتمیس ناسا که قرار بود تا سال ۲۰۲۴ به انجام برسد در پی شکایت های "بلواوریجین" به تعویق افتاده و تا سال ۲۰۲۵ انجام نخواهد شد. بیل نلسون، رییس ناسا در یک کنفرانس خبری در روز سه شنبه ۹ نوامبر(۱۸ آبان) اعلام نمود که این سفر تا سال ۲۰۲۵ انجام نخواهد گرفت.
این برنامه عمدتاً توسط ناسا، شرکت های فضایی تجاری آمریکایی که با ناسا قرارداد بسته اند و شرکای بین المللی ناسا همچون آژانس فضایی اروپا(ESA)، آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن(JAXA)، آژانس فضایی کانادا(CSA)، آژانس فضایی ایتالیا(ASI)، آژانس فضایی استرالیا(ASA)، آژانس فضایی انگلستان(UKSA)، آژانس فضایی امارات متحده عربی(UAESA)، آژانس فضایی دولتی اوکراین و آژانس فضایی برزیل(AEB) که همگی تحت رهبری ناسا عمل می کنند، انجام می شود.
اهداف طولانی مدت این برنامه شامل شکل دهی تیم اعزامی و حضور پایدار در ماه، پی ریزی زیرساخت ها برای شرکت های خصوصی و بنیان گذاری اقتصاد ماه و سرانجام اعزام انسان به سیاره مریخ است. "آرتمیس" از برنامه های فضاپیمایی مستمر شامل فضاپیماهای "اوریون"(Orion)، "دروازه ماه"(Lunar Gateway) و "خدمات تجاری حمل محموله" به همراه یک فرودگر سرنشین دار بهره می برد.
برای پرتاب این ماموریت به سمت ماه از موشک ناسا موسوم به "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) بعنوان وسیله اصلی پرتاب "اوریون" استفاده خواهد شد. برنامه "آرتمیس" متشکل از سه ماموریت متوالی به اسامی "آرتمیس ۱"، "آرتمیس ۲" و "آرتمیس ۳" است.
ناسا در تلاش است تا ماموریت "آرتمیس ۱" را که یک پرواز بدون سرنشین برای آزمایش موشک "سیستم پرتاب فضایی" و فضاپیمای "اوریون" است، در سال ۲۰۲۲ به پرواز درآورد. این ماموریت در ابتدا قرار بود در ماه نوامبر صورت گیرد اما مقامات ناسا در روز جمعه ۲۲ اکتبر اعلام نمودند که احیانا این ماموریت در روز ۱۲ فوریه سال آینده به انجام برسد. البته این در صورتی است که آزمایش های نهایی به خوبی جلو برود.
نلسون اظهار داشت که ماموریت آرتمیس ۲ که مقرر است فضانوردان را بدون فرود به نزدیکی سطح ماه ببرد زودتر از ماه مه ۲۰۲۴ انجام نخواهد شد. ماموریت آرتمیس ۳ نیز که نخستین ماموریتی است که بعد از سال ها فضانوردان را به سطح ماه می رساند زودتر از سال ۲۰۲۵ انجام نخواهد شد.
اجزای اصلی تشکیل دهنده برنامه "آرتمیس" شامل سیستم های اکتشاف زمینی، موشک "سیستم پرتاب فضایی"(SLS)، فضاپیمای "اوریون"، "دروازه ماه"، فرودگرهای قمری و نسل جدید لباس های فضانوردی است.
سیستم های اکتشاف زمینی شامل تمام ساختارهای مورد نیاز و موجود روی زمین برای پشتیبانی از برنامه "آرتمیس" است. ناسا برای پشتیبانی از ماموریت های بازگشت به ماه و رفتن به فراتر از آن، درحال ارتقای تمام امکانات پرتاب در مرکز فضایی "کندی" در فلوریدا است.
موشک "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) قدرتمندترین موشک جهان است که انسان ها و محموله ها را به ماه و فراتر از آن می فرستد. "سیستم پرتاب فضایی" به شکل انعطاف پذیر و قابل تکامل طراحی شده است و نخستین موشک فضای عمیق ناسا از زمان "ساترن V" تا حالا است.
فضاپیمای "اوریون" سفینه فضایی طراحی شده برای ماموریت های ماه است که خدمه ناسا را به مدار ماه منتقل می کند و در آنجا به سیستم فرود انسان یا "دروازه ماه" تحویل می دهد. خدمه همین طور از این فضاپیما که برای مقاومت در مقابل گرمای شدید ناشی از ورود مجدد به جو تولید شده است، برای بازگشت با خیال آسوده به خانه استفاده می کنند.
"دروازه ماه" در حقیقت یک پایگاه مداری و ایستگاه فضایی در اطراف ماه است. این دروازه که از اکتشافات انسانی و علمی در اعماق فضا پشتیبانی خواهد کرد، همراه با شرکای تجاری و بین المللی ناسا برای اکتشاف پایدار ماه ساخته خواهد شد که امری بسیار مهمست و بعنوان یک الگو برای ماموریت های آینده به مریخ عمل می کند.
لباس های فضایی مدرن نیز برای اکتشافات در فضای عمیق طراحی می شوند. فضانوردان در محیط خشن فضا برای کاوش بیش از هر زمان دیگری به لباس های فضایی جدید احتیاج دارند و ناسا برای برنامه "آرتمیس" در پی طراحی و ساخت لباس های فضایی مدرن است.
بگفته رییس ناسا ارسال انسان به ماه در سال ۲۰۲۴ که توسط دونالد ترامپ تعیین شده بود محقق نمی گردد و انسان ها در سال ۲۰۲۴ پا بر قمر زمین نخواهند گذاشت. این آژانس فضایی اشاره کرد که ناسا هفت ماه از زمان خودرا درگیر دعوی قضایی بوده است. او به شکایت های شرکت بلواوریجین و "داینتیکس" بعد از آن که شرکت اسپیس ایکس به تنهایی برای انجام ماموریت آرتمیس انتخاب شد، اشاره نمود.




منبع:

1400/09/28
21:23:21
5.0 / 5
511
تگهای خبر: خدمات , راه اندازی , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
SetFix تعمیرکار