تعمیرگاه ستفیکس

استرس كجای مغز ما خانه می كند؟

استرس كجای مغز ما خانه می كند؟

تعمیركار: در زمانه ای كه بیشتر از همیشه با استرس و نتایج آن دست به گریبانیم، باید این میهمان ناخوانده را بیشتر بشناسیم تا ببینیم پس از ورود به مغز ما كجا می رود.



به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا، روزنامه جام جم در ادامه نوشت: «به تازگی پژوهشگران دانشگاه ییل آمریکا، در این رابطه نتایج تحقیقی را در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communication) منتشر نموده اند. آنها مکان مشخصی را در مغز برای احساس استرسی که افراد تجربه می کنند، یافتند و آنرا خانه عصبی (Neural Home) نامیدند. این بینش ممکنست در مقابله با احساس ناتوان کننده ترس و اضطراب ناشی از استرس به ما کمک نماید.

جالب است بدانیم پس از چه تعقیب و گریزهایی دانشمندان توانستند این خانه عصبی را پیدا کنند! اسکن مغز افرادی که در معرض تصاویر بسیار استرس زا و آزاردهنده قرار می گیرند، شبکه ای از ارتباطات عصبی را که از هیپوکامپ نشات می گیرد، نشان میدهد. هیپوکامپ، ناحیه ای از مغز است که به تنظیم انگیزه، احساسات و حافظه کمک می نماید.

پیشتر پژوهشگران، شبکه های مغزی را که برای پاسخ فیزیولوژیکی به استرس فعال می شود، در حیوانات مطالعه کرده بودند. آنها دیدند هنگام مواجهه با استرس و تهدیدها در حیوانات، نواحی مغزی مثل هیپوتالاموس فعال می شود و هورمون های استروئیدی به نام گلوکوکورتیکوئیدها تولید می کند.

الیزابت گلدفارب، محقق مرکز استرس ییل و مؤلف ارشد این مقاله می گوید: «ما نمی توانیم از موش ها بپرسیم چه احساسی دارند.»

به همین دلیل، گلدفارب و همکارانش، همچون راجتا سین ها، استاد بنیاد روانپزشکی، یک سری اسکن ام آرآی از افرادی انجام دادند که از آنها خواسته شده بود سطح استرس خودرا با دیدن تصاویر استرس زا تعیین کنند.

این مطالعه نشان میدهد ارتباطات عصبی ناشی از هیپوکامپ در هنگام مشاهده تصاویر استرس زا نه فقط به مناطقی از مغز است که با پاسخ های استرس فیزیولوژیکی مرتبط می باشد بلکه به قشر پیشانی نیز می رسد. قشر پیشانی جانبی پشتی، ناحیه ای از مغز که در کارکردهای شناختی بالاتر و تنظیم احساسات درگیر است.

گروه ییل دریافت وقتی ارتباطات عصبی بین هیپوکامپ و قشر پیشانی قوی تر بود، افراد احساس استرس کمتری ناشی از دیدن تصاویر مزاحم را گزارش دادند. برعکس، وقتی شبکه عصبی بین هیپوکامپ و هیپوتالاموس فعال تر بود، افراد احساس استرس بیشتری گزارش دادند. یافتن جایی که استرس در مغز خانه می کند به ما در برطرف نمودن آن کمک می نماید.

محققان اشاره می کنند شواهدی از مطالعات دیگر نیز وجود دارد که نشان میدهد کسانی که از اختلالات سلامت روانی مانند اضطراب رنج می برند، ممکنست در زمان استرس به سختی بازخورد آرامش بخشی را از قشر پیشانی دریافت نمایند.

راجتا سین ها که استاد مرکز مطالعات کودکان و بخش علوم اعصاب دانشگاه ییل است، معتقد است: «این یافته ها ممکنست به ما کمک نماید تا مداخله درمانی برای اهداف چندگانه را هماهنگ نماییم، مانند افزایش قدرت اتصال از هیپوکامپ به قشر پیشانی یا کاهش سیگنال دهی به مراکز استرس فیزیولوژیکی.»

او می گوید تمام افراد مورد مطالعه سالم بوده اند و در بعضی موارد پاسخ آنها در طول آزمایش به نظر می رسید که انطباقی باشد برای اینکه وقتی افراد در معرض تصاویر استرس زا قرار گرفتند، اتصالات شبکه به مرور با قشر پیشانی قوی تر شد. سین ها و گولدفارب حدس می زدند این افراد ممکنست به خاطراتی دسترسی داشته باشند که به تعدیل واکنش آنها به تصاویر پر استرس کمک می نماید.

همان طور که می بینید دانستن این که استرس کجا را جهت زندگی در مغز ما انتخاب می کند به ما کمک می نماید تا بتوانیم برای دورکردن آن برنامه ریزی نماییم. پژوهشگران کمک می کنند این برنامه را بهتر تنظیم کنیم! ما می توانیم دیوارهای مغزمان را از قاب های خاطرات و تجربیات مثبت خود پرکنیم و با این کار، خانه عصبی این میهمان ناخوانده در مغز را از وجودش پاک نماییم.»

منبع: Science Daily





منبع:

1399/06/24
23:23:48
5.0 / 5
2326
تگهای خبر: تنظیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
SetFix تعمیرکار