هوش مصنوعی چگونه از یافته های علوم شناختی بهره می برد
به گزارش تعمیركار دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی اظهار داشت: علوم شناختی قابلیت های شناختی موجود زنده را شناسایی می كند و در اختیار محققان هوش مصنوعی قرار می دهد.
به گزارش تعمیركار به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجید نیلی احمدآبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اظهار داشت: برای توسعه فناوری شناختی روش های گوناگونی وجود دارد. یكی از آنها خلاقیت و نوآوری است كه به طراحی الگوریتم منتهی می شود.
وی اضافه كرد: تقلید و الگو برداری از موجودات زنده روش دیگر است كه در این روش كاربرد علوم و فناوری های شناختی مشخص می شود. در علوم شناختی قابلیت های شناختی موجود زنده شناسایی می شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با اعلان اینكه در هوش مصنوعی هم چگونگی فعالیت موجودات هوشمند مبحث مهمی است، اظهار داشت: علوم شناختی این دانش را در اختیار محققان هوش مصنوعی قرار می دهد.
وی افزود: از طرفی در علوم شناختی موجودات پیچیده مانند انسان بررسی می شوند و این ارزیابی از راه تحلیل و پردازش داده ها است. هوش مصنوعی هم از یافته های علوم شناختی الهام می گیرد و از طرفی ابزاری در مطالعات این حوزه شمرده می شود.
نیلی احمدآبادی اضافه كرد: همینطور صدها حسگر در سیستم های هوشمند عمل می كنند كه حجم بالایی از اطلاعات را پردازش می كنند. این سیستم ها باید در هر لحظه از نوع اطلاعاتی كاربردی اطلاع داشته باشند. با علوم شناختی ساختار مدل كنترل توجه را از مدل شناختی به دست می آوریم و استفاده می نماییم. یعنی تجربه بدست آمده از موجود هوشمند با بهره گیری از مطالعات شناختی بدست می آید و مانند یك ساختار به ربات انتقال داده می شود تا ربات تجربه كند و خود هم تجربیاتیرا افزودن بر آن داشته باشد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اشاره كرد: پس این ساختار یك نقطه شروع است؛ انتقال تجربه از موجود هوشمند به ربات اتفاقی است كه رخ می دهد. ربات ها باتوجه به مدل مدنظر توسعه می یابند و ساختارشان بهینه می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب