تعمیرگاه ستفیکس
تغییر لوگوی گوگل

فیزیكدانی كه صنعت سینما را متحول كرد

فیزیكدانی كه صنعت سینما را متحول كرد

به گزارش تعمیركار امروز گوگل لوگوی خویش را به مناسبت تولد ˮجوزف پلاتو ˮ(Joseph Plateau) فیزیكدان نامی بلژیكی تغییر داد.


به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از سی نت، امروز ۱۴ اكتبر مصادف با زادروز جوزف آنتوان فریدناند پلاتو(Joseph Antoine Ferdinand Plateau) فیزیكدان بلژیكی كه اختراع او تغییر بزرگی در سینما به وجود آورد، است.
گوگل با تغییر لوگوی خود یاد و خاطره افرادی را كه در تاریخ ماندگار شده اند، گرامی می دارد و با استفاده از این ابتكار جالب خود سبب می شود كاربران با باز كردن صفحه گوگل، لبخند بزنند و این چهره های جهانی را بشناسند. امروز ۱۴ اكتبر ۲۰۱۹ میلادی ۲۱۸ امین زادروز "جوزف آنتوان فریدناند پلاتو " فیزیكدان بلژیكی است كه گوگل به این مناسبت لوگوی خویش را تغییر داد.
وی ۱۴ اكتبر سال ۱۸۰۱ در بروكسل چشم به جهان گشود و در طول زندگی خود كارهای ارزشمند ای انجام داد. وی در سال ۱۸۳۲ موفق به توسعه فَریب بین یا فناكیستوسكوپ (phenakistoscope) شد.
این دستگاه از تركیب دو صفحه گرد، یك دسته نگهدارنده و یك میله رابط دو صفحه گرد ساخته شده است كه امكان چرخش دو صفحه را در آن واحد و به صورت همزمان بوجود می آورد. یكی از این صفحه ها دارای هشت روزنهٔ باریك و بلند و دیگری دارای ۸ تصویر از مراحل مختلف یك حركت است. به محض چرخاندن صفحهٔ روزنه دار هر دو صفحه به حركت درآمده و تصاویر بعد از انعكاس در آیینه ای كه روبروی فریب بین قرار دارد به صورت متحرك مشاهده می شود. واژه فناكیستوسكوپ از زبان یونانی گرفته شده و به معنای فریب-بین است. به این دستگاه "فانتازماسكوپ"(Phantasmascope) و "فانتاسكوپ"(Phantascope) هم گفته شده است.
این اختراع او راه را برای صنعت فیلمبرداری و صنعت فیلم هموار كرد. پلاتو با تحقیق درباره ادراك تصویری، این دستگاه را اختراع كرد. وی ابتدا به تحصیل حقوق پرداخت و سپس به علت مطالعات بسیار در زمینه "نور فیزیولوژیكی" (physiological optics)، تأثیر نور و رنگ بخصوص در شبكیه انسان به یكی از شناخته شده ترین دانشمندان قرن نوزدهم تبدیل شد.
رساله دكتری پلاتو درباره نحوه تشكیل تصاویر روی شبكیه انسان بود كه در آن طول، رنگ و شدت دقیق آنها را با جزئیات شرح داده است. بعد از دریافت مدرك دكترا وی در سال ۱۸۳۲ موفق به اختراع دستگاه "فناكیستوسكوپ" شد.
در دستگاه فناكیستوسكوپ یك دیسك پر از پنجره های كوچك بود و در یك دایره قرار داشت، در حالیكه دیگری دارای یك سری عكس از یك رقصنده بود. هنگامی كه هر دو با سرعت یكسان به حركت درمی آمدند، تصاویر با یكدگیر ادغام می شدند و سبب ایجاد توهم یك رقصنده در حال حركت می شدند كه این همانند انیمیشن "گیف"(GIF) امروزه است.
"هنر دودِل"(Doodle art) توسط "اولیویا هین"(Olivia Huynh) انیماتور و فیلمساز ساخته شده است تا سبك پلاتو را منعكس كند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/07/22
18:20:25
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: دستگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
SetFix تعمیرکار