تعمیرگاه ستفیکس

احتمال مرگ زودرس نخستین نوزادان مهندسی ژنتیكی شده دنیا

احتمال مرگ زودرس نخستین نوزادان مهندسی ژنتیكی شده دنیا

تعمیركار: دوقلوهای چینی كه برای نخستین بار در تاریخ توسط یك پزشك چینی در رحم مادر برای ایمن شدن در مقابل ایدز تحت روش ویرایش ژن كریسپر قرار گرفتند احتمالاً گرفتار مرگ زودرس شوند.


به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، نخستین نوزادان مهندسی ژنتیك شده در جهان نباید انتظار عمر بلندی داشته باشند.
"جیانكوی هه" دانشمند چینی در سال ۲۰۱۸ ادعا كرد كه از ابزار ویرایش ژن موسوم به "كریسپر كس 9"(CRISPR-Cas9) برای غیر فعال كردن ژن "CCR5" در جنین دختران دوقلو به نام "لولو"(Lulu) و "نانا"(Nana) بهره برده است. او گفت این دوقلوها از ابتلاء به ویروس اچ آی وی محافظت خواهند شد.
هم اكنون یك تحقیق انتشار یافته در مجله Nature Medicine نشان داده است كه او امكان دارد با این كار عمر این دو كودك را كاهش داده باشد.
پژوهشگران دانشگاه كالیفرنیا بركلی پرونده های دی ان ای و مرگ بیشتر از ۴۰۰ هزار داوطلب در زیست بانك بریتانیا را كه یك پایگاه داده بزرگ ژنتیكی است تجزیه و تحلیل كردند. هنگامی كه آنها دی ان ای را با پرونده های مرگ مقایسه كردند، كشف كردند كه افرادی كه دارای دو ژن "CCR5" غیر فعال می باشند، ۲۰ درصد سریع تر از بقیه جمعیت نمونه جان خودرا از دست داده اند.
دلیل این امر امكان دارد این باشد كه افراد مبتلا به جهش CCR5 بیشتر به بیماری هایی مانند ویروس نیل غربی (میكروارگانیسمی كه موجب شیوع بیماری های مرگبار در اسب ها، پرندگان و انسان ها می شود) یا آنفلوآنزا حساس هستند.


این جهش ها شبیه به همان تغییراتی است دكتر جیانكوی هه در دوقلوها به وجود آورده است و عمر متوسط این افراد بطور متوسط ۱.۹ سال كاهش پیدا كرده است.
پژوهشگران امیدوارند این مطالعه بعنوان یك آگهی برای كسانی نظیر دانشمند چینی عمل كند. ژن CCR5 نیز مانند خیلی از ژن ها اهداف و كاركردهای مختلفی دارد كه ما حداقل بعضی از آنها را بطور كامل نمی شناسیم.
از طرفی قبل از این یك تحقیق انتشار یافته در مجله Cell نشان داد افرادی كه فاقد ژن CCR5 هستند امكان دارد بعد از سكته یا لطمه مغزی سریع تر بهبود یابند. این نشان داده است كه این ژن می تواند نقش مهمی در عملكرد مغز و همین طور ایمنی بدن داشته باشد. همین طور نشان داده است كه ویرایش ژن می تواند عواقب ناخواسته ای داشته باشد و این یكی از دلایلی است كه ما هنوز نباید از ویرایش ژن روی انسان استفاده نمائیم.




منبع:

1398/03/15
22:18:59
5.0 / 5
4571
تگهای خبر: مهندس , مهندسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
SetFix تعمیرکار