توسعه پلیمری كارآمد با كمك پسماند میوه ها و غذاهای دریایی

توسعه پلیمری كارآمد با كمك پسماند میوه ها و غذاهای دریایی

به گزارش تعمیركار پژوهشگران دانشگاه صنعتی نانیانگ(Nanyang Technological University) سنگاپور در مطالعه اخیرشان یك فرآیند تخمیر مبتنی بر پسماندهای میوه را برای خارج كردن كیتین از پوسته های سخت پوستان توسعه داده اند كه این روش سبب می شود پلیمر كیتین (Chitin) با كیفیت تری تولید شود.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، کیتین موجود در پوسته های سَخت پوستان، یک پلیمر طبیعی است. کیتین، مشتقی از گلوکز است و در جانداران متنوعی یافت می شود. این ماده سازنده اصلی دیواره سلولی قارچ ها، اسکلت خارجی بندپایانی چون خرچنگ ها و حشرات، رادولای نرم تنان و منقار سر پایان، همچون ماهی مرکب و هشت پا است.
کیتین در سال های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. کیتین در بین پلیمرهای دیگر، زیست فروسا و زیست سازگار است و می تواند کاری کند که پسماندهای دریایی مفید باشند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که می توان از آن در مواردی مانند بسته بندی مواد غذایی کمپوست، پانسمان و حتی قسمتی از خودرو که رنگ آن بنابر دلایلی از بین رفته، استفاده نمود. به صورت معمول، کیتین از راه پوسته سخت پوستان و از راه فرآیند تصفیه اسید استخراج می شود. با این وجود، این روش گران است، انرژی زیادی برای انجام آن می بایست صرف شود و امکان دارد از این طریق زباله های سمی که می توانند وارد آبراه ها شوند، تولید شوند.
طی این مطالعه محققان تلاش کردند تا پوسته های میگو را با انواع مختلف باکتری ها و پسماندهای میوه ترکیب کنند. ایده این بود که گلوکز حاصل از میوه سبب تقویت فرآیند تخمیر می شود و از نظر شیمیایی پوسته ها را می شکند تا کیتین به راحتی استخراج شود. در مجموع ۱۰ نوع پسماند میوه مختلف همچون تفاله انگور، پوست سیب، پوست انبه، هسته های آناناس و پوست موز مورد استفاده قرار گرفت.
این تکنیک بسیار مؤثر بود و هنگامی که کیتین حاصل شده از این روش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، مشخص شد که "شاخص بلورینگی"(crystallinity index) آن ۹۸.۱۶ درصد است. در مقابل، شاخص بلورینگی نمونه های کیتین به دست آمده از روش سنتی فقط ۸۷.۵۶ درصد بودند. بلورینگی مقیاسی برای اندازه گیری میزان خالص بودن ماده است.
پروفسور "ویلیام چن"(William Chen) رهبر این مطالعه اظهار داشت: تحقیقات ما منجر به توسعه نه تنها کیتین با کیفیت بالاتر، بلکه یک فرآیند پایدارتر و سازگار با محیط زیست شده است. در حالیکه می توان از انواع مختلف پسماندهای میوه در این فرآیند استفاده نمود اما قند حاصل از تفاله انگور قرمز بهترین عملکرد را در بین میوه ها داشت.
یافته های این مطالعه در مجله "AMB Express" منتشر گردید.



1399/02/20
21:09:35
5.0 / 5
1310
تگهای خبر: خودرو , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار