تعمیرگاه ستفیکس
با همكاری دانشمند ایرانی دانشگاه كرنل صورت گرفت

ضدعفونی كردن آب با كمك یك روش جدید تصویربرداری!

ضدعفونی كردن آب با كمك یك روش جدید تصویربرداری!

به گزارش تعمیركار پژوهشگران ˮدانشگاه كرنلˮ آمریكا با همكاری ˮمهدی حصاریˮ دانشمند ایرانی، یك روش جدید تصویربرداری ابداع نموده اند كه می تواند به ضدعفونی كردن آب كمك نماید.


به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، یك روش تصویربرداری جدید كه توسط پژوهشگران "دانشگاه كرنل"(Cornell University) آمریكا با همكاری "مهدی حصاری"(Madhi Hesari)، پژوهشگر بخش شیمی این دانشگاه ابداع شده، روزنه های امیدواركننده ای را در ضدعفونی كردن آب نشان داده است. این روش، اطلاعات مهمی را عرضه می دهد كه به دست آوردن آنها با كمك روش های دیگر ممكن نیست.
"پنگ چن"(Peng Chen)، استاد شیمی دانشگاه كرنل و همكارانش، روشی ابداع نموده اند كه می تواند از واكنش های فروكافته یا "كاتالیتیك"(catalytic) كه نوری از خود ساطع نمی كنند، تصویربرداری كند. یكی از روش های كنونی می تواند از واكنش هایی تصویربرداری كند كه از خود نور ساطع می كنند اما این روش، تنها بخش كوچكی از واكنش ها را پوشش می دهد. این روش جدید می تواند در حوزه های مربوط به مهندسی مواد، نانوفناوری و علوم انرژی كاربرد داشته باشد.
پژوهشگران توانستند كارایی این روش را در بررسی واكنش های شیمیایی كه در تعامل با نور قرار دارند، نشان دهند. چن اظهار داشت: به كار بردن این روش، بسیار ساده است و می تواند امكان تصویربرداری بسیار واضح را فراهم آورد. با كمك این روش، امكان تصویربرداری از شمار نامحدودی از واكنش ها فراهم خواهد شد.
واكنش كاتالیتیك، هنگامی رخ می دهد كه یك كاتالیزگر، به تغییر مولكولی سرعت می بخشد. تصویربرداری از این واكنش ها در مقیاس نانو، به پژوهشگران امكان می دهد تا اندازه و شكل مطلوب را برای عناصر دخیل در واكنش كاتالیتیك فراهم نمایند.
پژوهشگران، این روش را برای تصویربرداری از نوعی ریزآلاینده موجود در آب موسوم به "هیدروكینون"(Hydroquinone) به كار بردند و موفق شدند رفتارهایی را در كاتالیزگرها كشف كنند كه قبل از این ناشناخته بودند. چن اضافه كرد: خیلی از این واكنش ها، از نظر محیطی مهم هستند؛ در نتیجه باید برای درك نحوه پاكسازی آب از آلاینده ها، آنها را مورد بررسی قرار داد.
گروه پژوهشی چن قبل از این، كاربرد تصویربرداری از مولكول های فلورسنت را مورد بررسی قرار داده بودند كه یك روش غیرتهاجمی، نسبتاً پرهزینه و ساده جهت بررسی واكنش های شیمیایی در زمان واقعی است. از آنجائیكه این روش، به واكنش های فلورسنت محدود است، پژوهشگران سال ها تلاش كردند تا روشی با كاربرد بیشتر ابداع كنند.
روش جدید این گروه پژوهشی، بر رقابت میان واكنش های فلورسنت با قابلیت ساطع كردن نور و واكنش های فاقد این توانایی، تمركز دارد و امكان بررسی آنها را فراهم می آورد. پژوهشگران این روش كه امكان تصویربرداری بسیار واضح را فراهم می آورد، "كام پتیشن"(COMPetition) نامیده اند.
چن افزود: این روش را می توان برای تصویربرداری از سیستم هایی مانند پیام رسان های عصبی كه نور را ساطع نمی كنند، به كار برد. كام پتیشن، فناوری قابل توجهی است و ما انتظار داریم تأثیرات مهمی بر حوزه های گوناگون همچون علوم انرژی، زیست شناسی سلولی و نانوفناوری داشته باشد.
این پژوهش، در مجله "Nature Chemistry" به چاپ رسید.



1398/04/18
13:18:09
5.0 / 5
4261
تگهای خبر: فناوری , مهندس , مهندسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
SetFix تعمیرکار