تعمیرگاه ستفیکس

ارتقاء ربات های زنده ای كه با استفاده از سلول های قورباغه بوجود آمده اند

ارتقاء ربات های زنده ای كه با استفاده از سلول های قورباغه بوجود آمده اند

محققان به تازگی موفق به ارتقاء ربات های زنده ای شدند که سال قبل آن رابا کمک سلول های بنیادی جنین قورباغه بوجود آورده بودند.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، سال گذشته دانشمندان دانشگاه "ورمونت" و "تافتز" با استفاده از سلول های قورباغه و یک ابررایانه موفق به ابداع ربات های زنده شدند که قابلیت برنامه ریزی دارند و با این که مصنوعی هستند، مانند موجودات زنده رفتار می کنند. ربات های میکروسکوپی بوجود آمده حافظه دارند و می توانند برای پاکسازی میکرو پلاستیک ها یا تشخیص بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند.
محققان با کمک سلول های بنیادی جنین قورباغه موفق به توسعه یک ربات زنده میکروسکوپی شده بودند که قابلیت خود ترمیمی دارد و توانایی ذخیره خاطرات را دارد. حال دانشمندان بعد از گذشت یکسال این ربات که "زنوباتس"(xenobots) نام دارد را ارتقا داده اند و الان این ربات قادر به انجام حرکات پیچیده تر و بهتر است. آنها نام نسخه ارتقا یافته این ربات را Xenobots ۲.۰ نامیده اند و بنابر گفته آنها می تواند با استفاده از پاهای مژک مانند مویی، خویش را حرکت دهد و این در شرایطی است که مدل قبلی برای حرکت به عضله متکی بود. گفتنی است نام این ربات از نام یک نوع قورباغه آفریقایی معروف به قورباغه پنجه دار آفریقایی (Xenopus laevis) گرفته شده است چونکه سلول های این ربات از این قورباغه گرفته شده است.
ربات های اولیه برای انجام طیف وسیعی از برنامه ها برای مثال رساندن دارو به صورت مستقیم به یک نقطه از بدن، برنامه ریزی شده بودند. با این وجود نسخه جدید آن به منظور حرکت سریع تر و پیمایش در محیط های مختلف و طول عمر بیشتر ارتقا یافته است.
درحالیکه دانمشندان دانشگاه تافتز این ربات ها را ایجاد می کردند، دانشمندان دانشگاه ورمونت مشغول اجرای شبیه سازی های کامپیوتری بودند که اشکال مختلف زنوباتس را مدل سازی می کردند تا ببینند آیا امکان دارد این ربات ها رفتارهای مختلفی چه به صورت جداگانه و چه به صورت گروهی از خود نشان دهند یا خیر. با بررسی شبیه سازی ها محققان تشخیص دادند که ربات های تازه ارتقا یافته در کارهایی مانند جمع آوری میکرو پلاستیک ها و هرگونه آلودگی در آب بسیار سریعتر و ماهرتر عمل می کنند و نسبت به نسخه اولیه این کار را بسیار سریع تر انجام می دهند.
نکته اصلی دباره این ربات موفق، توانایی ضبط حافظه است که از آن برای اصلاح رفتار و توانایی های خود استفاده می نماید. با عنایت به این نکته، دانشمندان با استفاده از یک پروتئین گزارشگر فلورسنت به نام EosFP که به صورت معمول به رنگ سبز می درخشد کاری کردند که این ربات قابلیت خواندن و نوشتن و ضبط یک بیت اطلاعات را داشته باشد. با این وجود، هنگامی که در معرض طول موج ۳۹۰ نانومتر و در معرض نور قرار می گیرد، پروتئین به جای آن نور، نور قرمز ساطع می کند. پیش از برداشتن سلول های بنیادی برای ایجاد زنوباتس، سلول های جنین قورباغه با کد آر. ان. ای پیام رسان به پروتئین EosFP تزریق شدند.




منبع:

1400/01/13
17:44:17
5.0 / 5
949
تگهای خبر: تشخیص , ربات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
SetFix تعمیرکار