تعمیرگاه ستفیکس

موفقیت واكسن بینی كووید-19 در موش ها

موفقیت واكسن بینی كووید-19 در موش ها

دانشمندان دانشكده پزشكی ˮدانشگاه واشنگتنˮ(Washington University) در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یك واكسن برای هدف قرار دادن ˮكروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ˮ شده اند كه عملكرد آن بر روی موش ها موفقیت آمیز بوده است.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان آمریکایی واکسنی را بوجود آورده اند که ویروس "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" را هدف قرار می دهد و می توان آنرا از راه بینی به بدن ارسال کرد. مقدار دوزی که محققان آنرا مناسب می دانند یک دوز است.
پس از ارسال یک دوز از واکسن آنها شاهد تأثیر آن در پیشگیری از عفونت در موش های مستعد مبتلا شدن به کروناویروس جدید بوده اند. محققان در گام بعدی قصد دارند تا واکسن را در نخستی سانان و سپس انسان ها آزمایش نمایند تا ببینند آیا واکسن مذکور در پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ در آنها موثر است یا خیر.
برخلاف سایر واکسن های کووید-۱۹ در حال توسعه این واکسن از راه بینی که اغلب محل اولیه عفونت است، به بدن ارسال می شود. محققان در مطالعه جدید دریافتند که ارسال دارو از راه مسیر بینی یک پاسخ ایمنی قوی در کل بدن بوجود می آورد و تأثیر خوبی در پیشگیری از عفونت بینی و مجاری تنفسی و در مجموع در کل بدن دارد.
دکتر "مایکل اس. دایموند"(Michael S. Diamond) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما از دیدن پاسخ ایمنی قوی در سلول های داخلی بینی و مجاری تنفسی و محافظت عمیق از آنها در مقابل پیشگیری از عفونت و مبارزه با این ویروس شگفت زده شدیم. بدن موش هایی که این واکسن را دریافت کرده اند به خوبی در مقابل این بیماری ایمن شده است.
محققان برای تولید واکسن، پروتئین میخ مانند ویروس(spike protein) را که کروناویروس از آن برای حمله به سلول ها استفاده می نماید، در داخل آدنوویروس که سبب سرماخوردگی می شود، قرار دادند. اما دانشمندان عملکرد آدنوویروس را تغییر دادند تا نتواند بیماری ایجاد کند.
آدنوویروس بی ضرر، پروتئین میخ مانند مذکور را به داخل بینی منتقل می کند و بدن را قادر می سازد بدون اینکه فرد بیمار شود، یک دفاع ایمنی در مقابل کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ایجاد کند.
واکسن جدید سبب ایجاد دو جهش در پروتئین مذکور می شود که آنرا به شکل خاصی تثبیت می کند و این مورد عامل ایجاد آنتی بادی در مقابل آن می شود.
آدنو ویروس ها اساس خیلی از واکسن های تحقیقاتی در مورد کووید-۱۹ و سایر بیماری های عفونی مانند ویروس ابولا و سل هستند و سوابق ایمنی و کارایی خوبی دارند، اما تحقیقات زیادی برای توسعه واکسنی که از راه بینی به بدن تحویل داده شود، وجود ندارد.

بینی مسیر جدیدی برای ارسال واکسن
دکتر "دیوید تی. کوریل"(David T. Curiel) اظهار داشت: تمام واکسن های دیگر آدنو ویروس در حال توسعه برای کووید-۱۹ با تزریق به عضله بازو یا ران به بدن افراد ارسال می شوند. بینی مسیر جدیدی برای ارسال است، ازاین رو نتایج ما شگفت آور و امیدوارکننده است. همینطور مهم می باشد که یک دوز از این واکسن چنین پاسخ ایمنی خوبی در بدن بوجود می آورد. واکسن هایی که برای محافظت کامل به دو دوز نیاز دارند کمتر موثر هستند چونکه بعضی از افراد به علل مختلف هیچگاه دوز دوم را دریافت نمی کنند.
اگرچه یک واکسن آنفلوانزا به نام "FluMist "وجود دارد که از راه بینی تحویل داده می شود، اما محققان در آن از یک شکل ضعیف شده از ویروس آنفلوانزا زنده استفاده می نمایند و ازاین رو نمی توان از آن برای تزریق در گروه های خاصی از افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها به علت بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و HIV و... ضعیف شده، بهره برد.
در مقابل، واکسن جدید کووید-۱۹ این مطالعه از ویروس زنده ای که قادر به تکثیر باشد استفاده نمی کند که این مورد احتمال ایمن بودن آنرا بالاتر می برد.
محققان به دو روش این واکسن را به موش ها تزریق کردند تا نتایج حاصل از این دو روش را مقایسه کنند. در روش اول آنها واکسن را از راه بینی و در روش دوم آنها از راه تزریق عضلانی این واکسن را به بدن موش ها ارسال کردند. در حالیکه تزریق عضلانی پاسخ ایمنی را ایجاد می کرد که مانع از سینه پهلو می شد، اما از عفونت در بینی و ریه ها جلوگیری نمی کرد. چنین واکسنی امکان دارد شدت کووید-۱۹ را کم کند، اما این امر به صورت کامل نمی تواند سبب پیشگیری از انتشار ویروس شود. در مقابل ارسال واکسن از راه مسیر بینی از عفونت در دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی و بینی و ریه ها جلوگیری می کند و نشان داده است که افراد واکسینه شده ویروس را گسترش نمی دهند یا ویروس در نقاط دیگر بدن عفونت ایجاد نمی کند.
محققان گفتند که این مطالعه امیدوار کننده است، اما اعلام کردند که تابحال واکسن فقط در موش ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
دایموند اظهار داشت: ما بزودی یک مطالعه برای آزمایش این واکسن داخل بینی نخستی سانان و سپس برنامه ای برای شروع کارآزمایی های بالینی انسان آغاز خواهیم کرد.
یافته های این مطالعه در مجله " Cell"منتشر شد.





منبع:

1399/06/01
22:58:04
5.0 / 5
1990
تگهای خبر: دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
SetFix تعمیرکار